Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Apzinies savu soli
Sonora Broka, žurnāla Ir kinokritiķe

ooo Apzinies savu soli / Mind Your Step. Enerģiskā audiovizuālā projekta Pazust Latgalē veidotāji atgriezušies ar košām Taizemes ceļojuma kinopiezīmēm. Filmas centrā — profesionāls inline skrituļslidotājs Nils Jansons, veselīga un videi draudzīga dzīvesveida entuziasts. Viņš filmā izpilda gan galvu reibinošus trikus, gan iepazīst svešzemju kultūru, gan dalās pārdomās par iespējām dzīvot saskaņā ar dabu. No aprīļa beigām filma skatāma Mindyourstepmovie.com.

oooo Humorists. Mihaila Idova režijā jūtamas vizuālās un stāstniecības līdzības ar Kirila Serebreņņikova filmu Vasara par leģendāro krievu mūziķi Viktoru Coju, kurai viņš bjiis scenārija autors. Latvijā, režisora dzimtajā Jūrmalā, filmētais stāsts par kādu Padomju Savienības estrādes zvaigzni — komiķi Borisu Arkadjevu — ir veidots rūpīgi piemeklētos 80. gadu interjeros. Arī padomju realitāti nepiedzīvojušam skatītājam viegli uztveramās filmas centrā ir komiķis, kuram jāveic izvēle starp slavu, humoristu festivāliem, ģenerālim tīkamiem jokiem un pašcieņu. Kino no 22. aprīļa.

oooo Stokholma / Stockholm. Aktieri Nūmi Rapasa (Meitene ar pūķa tetovējumu) un Ītans Hauks (Pirms saullēkta) satiekas neparastā žanrā — ekstravagantā kriminālkomēdijā, kuras pamatā ir patiess notikums. 1973. gadā Stokholmas centrālajā bankā laupītāji vairākas dienas turēja sagūstītus bankas darbiniekus, izveidojot neparasti iejūtīgu attiecību modeli, kas mulsināja gan policiju, gan sabiedrību. Šis notikums devis vārdu terminam Stokholmas sindroms — situācijai, kurā ķīlnieks sāk just simpātijas pret agresoru. No 19. aprīļa.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu