Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Laiks atmaksai
Sonora Broka

oooo Laiks atmaksai / Destroyer. Kārinas Kusamas filmu varones tradicionāli ir spēcīgas sievietes, un arī Nikolai Kidmenai, kas filmā atveido atriebi alkstošu Losandželosas detektīvi Erinu Bellu, režisore sarūpējusi atsvaidzinošu iespēju izkāpt no blondās ledus karalienes ampluā. Tumšmatainajai, dzīves sitienus dāsni saņēmušajai alkoholiķei, no kuras vairās pat kolēģi, negaidīti paveras iespēja nokārtot vecus rēķinus ar noziedzīgas bandas vadoni un atgūt sirdsmieru. Kino no 12. aprīļa.

Zvēru kapiņi / Pet Sematary. Šausmu un spriedzes romānu autors Stīvens Kings 1983. gadā uzrakstīja stāstu par asinis stindzinošiem notikumiem kādā ģimenē, kas apmetusies vecā mājā netālu no dzīvnieku kapsētas. Pēc šī darba motīviem 1989. gadā tika ekranizēta pirmā Zvēru kapiņu versija, kas atrodama gluži vai katrā šausmu kino fana filmotēkā. 2019. gads iepriecinās jau citu paaudžu skatītājus, ļaujot vēlreiz atgriezties ārsta Lūisa Krīda mājā tuvu mistiskajai apbedījumu vietai, kas, visticamāk, slēpj ko vairāk nekā tikai mirušo mājdzīvnieku kauliņus. Neesmu redzējusi. No 12. aprīļa.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu