Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Ukrainas prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā svētdien visvairāk balsu — 30% — saņēmis studijas Kvartal 95 mākslinieciskais vadītājs komiķis Vladimirs Zeļenskis, otrajā vietā ar 16% balsu atpalicis pašreizējais prezidents Petro Porošenko. Abi sacentīsies vēlēšanu otrajā kārtā 21. aprīlī. Kopā vēlēšanās piedalījās 39 kandidāti.

Viļņas apgabaltiesa atzina par vainīgiem kara noziegumos un noziegumos pret cilvēci 67 apsūdzētos, kuri ir atbildīgi par mēģinājumu 1991. gada 13. janvārī gāzt likumīgi ievēlēto Lietuvas varu un par 14 neapbruņotu civiliedzīvotāju nāvi. Aizmuguriski tiesa cietumsodus no četriem līdz 14 gadiem piesprieda gandrīz visiem apsūdzētajiem, arī bijušajam PSRS aizsardzības ministram Dmitrijam Jazovam. Klātienē spriedumu noklausījās tikai divi apsūdzētie. 

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja Konservatīvās partijas deputātiem pavēstīja, ka atkāpsies no amata, ja viņi atbalstīs Mejas iesniegto un parlamentā jau trīs reizes noraidīto vienošanos par Apvienotās Karalistes izstāšanos no ES. Pagājušajā nedēļā britu parlamentā neviens no citiem astoņiem Brexit variantiem neieguva vairākumu, bet parlamentārieši ar 336 balsu vairākumu atbalstīja Brexit datuma maiņu. 

Zviedrijas Ekonomikas policija paziņoja, ka nesāks izmeklēšanu pret Swedbank par naudas atmazgāšanu pēc tam, kad Zviedrijas policija pagājušajā nedēļā bija veikusi kratīšanu bankas galvenajā mītnē Stokholmā saistībā ar izmeklēšanu par bankas iespējamo saistību ar Danske Bank naudas atmazgāšanas skandālu. Pagājušajā nedēļā Swedbank grupas padome no amata atbrīvoja bankas prezidenti Bir­giti Bonnesenu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu