Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Saeima galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Konkurences likumā, kuri noteic, ka likums attiecas arī uz valsts un pašvaldību iestādēm un uzņēmumiem. Konkurences padome varēs sodīt uzņēmumus, kuri neievēro godīgas konkurences noteikumus. Par šādiem likuma grozījumiem bija runāts jau septiņus gadus, un to pieņemšanu apsveica arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera.

Rīgas dome apstiprināja pilsētas 2019. gada budžetu ar vēsturiski lielākajiem izdevumiem — 1,08 miljardiem eiro — un 11% budžeta deficītu.

Rīgas Satiksme pirmdien nosūtīja Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputātiem auditoru Ernst & Young Baltic ziņojumu par situāciju pašvaldības uzņēmumā. Komisija divas reizes bija lūgusi pašvaldībai iespēju iepazīties ar auditorkompānijas ziņojumu. Pirmdien vēl nebija skaidrs, kāda rīcība sekos pēc Saeimas deputātu iepazīšanās ar auditoru ziņojumu. Ministrs Juris Pūce (A/P) sola pieņemt lēmumu par Nila Ušakova (S) nākotni Rīgas mēra amatā. Ušakovs pagājušajā nedēļā nosūtīja VARAM atbildes uz Pūces pārmetumiem par domes darbu un Rīgas Satiksmi — viņš tos uzskata par juridiski vājiem un politizētiem. 

Sabiedriskā transporta padome aizturēja 2,2 miljonu eiro avansa dotāciju Rīgas domei par pasažieru ar invaliditāti pārvadājumiem 2019. gada otrajā ceturksnī.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu