Grāmatas, kurām jābūt uzņēmēja grāmatplauktā • IR.lv

Grāmatas, kurām jābūt uzņēmēja grāmatplauktā

Dagnija Lejiņa
Marija Leskavniece

Iesaka reputācijas vadības aģentūras Lejiņa & Šleiers vadītāja, publiskās runas institūta Oratore līdzdibinātāja Dagnija Lejiņa: «Ikdienā daudz lasu tā sauktās pašpalīdzības grāmatas iedvesmai un pozitīvam noskaņojumam. Bet līdzsvaroju tās ar filozofijas klasiķiem — lai nepieļautu ikdienas autopilota režīma dominanci.»


Carl Honore. In the Praise of Slow
Uzņēmēju dzīves ritms nereti ir kā sacensība ar pulksteni. Bet īstā gudrība ir tempo giusto jeb zināt, kad dzīvot ātri un kad lēni. Šī ir rokasgrāmata par «lēno dzīvošanu», kas aicina mūs apstāties un pārdomāt savas attiecības ar laiku, rosina rast efektivitāti piebremzējot. Respektablais Financial Times Karlu Onorē, kurš 17. maijā viesosies arī Rīgā, nodēvējis par «lēnās revolūcijas guru». 


Nassim Nicholas Taleb. Skin in the Game
Slavas dziesma uzņēmējiem, kam, pēc autora domām, ir jāceļ pieminekļi, jo viņi vienīgie «riskē ar savu ādu», dzīvo «pa īstam». Provokatīva, intelektuāli virtuoza un stimulējoša, bet vienlaikus arī praktiska grāmata. Jālasa lēnām, tā liek aizdomāties un pārvērtēt individuālo atbildību, uzņēmēja lomu sabiedrībā, politikas un varas attiecības, nejaušību un riska vērtību. 


Viv Groskop. How to Own the Room
Modernās dzīves realitāte noteic, ka ne tikai politiķiem, bet arī uzņēmējiem jābūt labiem oratoriem. Britu žurnāliste un komiķe uzskata, ka vēsturisku un sociālu iemeslu dēļ sievietes publiskajā telpā ir mazāk pārstāvētas, tādēļ aicina būt drosmīgākām. Bet laba publiskā uzstāšanās nav tikai krāsains PowerPoint. Viss sākas sirdī un galvā — jāpārvar bailes, jāiegūst augsta pašapziņa, jāizdzēš perfekcionisms. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu