Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Pie Visu Svēto anglikāņu baznīcas Kraistčērčā salikti 50 apavu pāri — tie simbolizē katru no upuriem, kurus divos musulmaņu dievnamos 15. martā nošāva labējais ekstrēmists. Foto — AFP/LETA

Teroraktā Jaunzēlandē divās mošejās nogalināti 50 un ievainoti vairāki desmiti cilvēku. Slepkava austrālietis Brentons Tarants sevi nosaucis par rasistu un fašistu un paziņojis, ka iedvesmojies no norvēģu terorista Andersa Bēringa Breivīka, kurš 2011. gada 22. jūlijā nogalināja 77 cilvēkus. Jaunzēlandes valdība nolēma padarīt stingrākus šaujamieroču iegādes un glabāšanas noteikumus.

Apšaudē Nīderlandes pilsētā Utrehtā trīs cilvēki nogalināti un pieci ievainoti. Utrehtas provincē pēc uzbrukuma izsludināts visaugstākais terorisma draudu līmenis. Policija notikušo izmeklē kā teroraktu un aizdomās par uzbrukumu aizturējusi Turcijā dzimušu vīrieti.

Lielbritānijas parlaments atbalstījis Brexit termiņa pagarināšanu. Eiropadomes prezidents Donalds Tusks aicina ES valstis piešķirt ilgāku laiku Brexit procesam, kas jāapstiprina dalībvalstu vadītājiem. Latvijas valdība lēmusi atbalstīt Brexit datuma atlikšanu, ja tam būs skaidrs pamatojums.

Aviobūves kompānija Boeing apturēja sērijas 737 MAX lidmašīnu lidojumus visā pasaulē pēc tam, kad ASV prezidents Tramps aizliedza to lidojumus arī savas valsts gaisa telpā. Līdzīgu lēmumu pirms tam jau pieņēma ES, Ķīna, Kanāda un citas valstis. Bažas par 737 Max drošumu radās pēc 10. marta aviokatastrofas Etiopijā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu