75 000 «piešprice» no Rīgas Satiksmes • IR.lv

75 000 «piešprice» no Rīgas Satiksmes

3
Rīgas pilsētas Vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Juris Kokins. Foto — LETA
Ieva Jakone

Kompānijas Ernst & Young audits nesen izgaismoja, kā Rīgas Satiksmē aptuveni miljons eiro gadā šķērdēts dažādos konsultāciju līgumos, kuru pamatojums ir apšaubāms. TV3 raidījums Nekā personīga bija noskaidrojis, ka konsultāciju līgumi slēgti ar 46 personām, kas saistītas ar Rīgā valdošajām partijām Saskaņa un Gods kalpot Rīgai. 

Atklājās arī, ka Rīgas Satiksmi konsultējis pat Rīgas pilsētas Vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Juris Kokins, kurš saņemtās summas un konsultāciju tēmas gan neatklāja.

Tagad Ir izdevās to noskaidrot. Kokins sniedzis konsultācijas kopš 2015. gada. 2016. gadā viņa atlīdzība bijusi 25 tūkstoši eiro, 2017. gadā — 23 tūkstoši, bet 2018. gadā — 27 tūkstoši. Par vēlēšanu organizēšanu Rīgā atbildīgais Kokins sniedzis konsultācijas par sabiedriskā transporta plūsmu organizēšanu un pilsētas autostāvvietu izveidošanu, noslodzi un kontroli.

Kur Kokins ieguvis šādas kompetences un kādi bijuši konsultāciju rezultāti, Ir pagaidām neizdevās noskaidrot, jo Kokins devies atvaļinājumā un komentārus sola sniegt pēc atgriešanās. No Kokina mācību un darba pieredzes ir grūti izsecināt šādu konsultāciju pamatotību — viņš padomju laikā ieguvis inženiera mehāniķa kvalifikāciju, vēlāk strādājis profesijā, bet pēc neatkarības atjaunošanas iesaistījies sabiedriskajā un pašvaldību darbā, kā arī politikā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu