Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Latvijas iekšzemes kopprodukts pērn palielinājās par 4,8%, un tas bija straujākais pieaugums pēdējo septiņu gadu laikā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Ministru kabinets atbalstīja likumprojektu par valsts budžetu 2019. gadam un lēma to nodot apstiprināšanai Saeimā. 2019. gada valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi plānoti 9,2 miljardu, izdevumi — 9,4 miljardu eiro apmērā. Šogad budžeta deficīts plānots 0,5% apmērā no IKP, savukārt IKP pieaugums prognozēts 3%. Valdība neatbalstīja LIZDA priekšlikumu paredzēt papildu līdzekļus pedagogu algām.

Amatu pašvaldības SIA Rīgas Satiksme pameta uzņēmuma pagaidu vadītājs Anrijs Matīss, to skaidrojot ar Rīgas domes atbalsta trūkumu pārmaiņām uzņēmumā. Dome, viņaprāt, nevēlējās uzlabot darbu, bet «paslaucīt zem tepiķa» auditoru atzinumu par bankrota draudiem. Matīsa vietā Rīgas mērs Nils Ušakovs iecēlis Ernestu Saulīti no Rīgas domes Īpašumu departamenta. Savukārt KNAB vērtē auditorkompānijas Ernst & Young ziņojumu par Rīgas Satiksmi.

Sestdien Rātslaukumā Rīgā daži simti cilvēku sapulcē prasīja Rīgas domes atlaišanu par rīdzinieku līdzekļu izšķērdēšanu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu