Servisa arhitektūra • IR.lv

Servisa arhitektūra

Andrē Raimundu. Agrāk: radošais direktors arhitektu birojā REM PRO. Tagad: īpašnieks un izpilddirektors SIA Team Guru. Foto — Lauris Aizupietis
Ieva Puķe

Latvijā dzīvojošajam portugāļu arhitektam Andrē Raimundu neveicās ar mājokļa tīrītājām, un viņš iedomājās izveidot portālu dažādu servisa profesionāļu noalgošanai. Bingo! Teamgurux jau gatavs spert kāju arī Lietuvā

Tas ir kā mājas servisa Taxify, Andrē Raimundu (38) īsi raksturo savu jaunuzņēmumu. Portālā Teamgurux.lv koncentrēti telpu uzkopšanas, elektriķu, santehniķu, aukļu, datoru remonta, dārzkopības un vēl daudzi citi pakalpojumi, kam mūsu skrejošajā ikdienā nepietiek laika vai iemaņu pašiem. Saziņa un speciālistu noalgošana virtuālajā vidē notiek maksimāli caurskatāmi. Klients var vadīties pēc katra profesionāļa reitingiem, atsauksmēm, saskaņot sev izdevīgāko laiku un cenu piedāvājumu. «Arī speciālistiem, kas vēlas pievienoties mums, uzreiz pasakām — ja būs kādas problēmas, tās tiks izgaismotas,» uzsver platformas izveidotājs. «Tie, kuru darba kvalitāte nav stabila, parasti neizvēlas strādāt ar mums.»

Pret melno tirgu

Andrē Raimundu (pilnajā vārdā Andre De Brito Dias Pinto Raimundo) sastopu biznesa inkubatorā Rīgā. Viņš un kolēģe Marta Dundure, kas atbild uz klientu telefona zvaniem, patlaban iztiek tikai ar diviem biroja galdiem un datoriem kopējā telpā. Blakus rosās citu jaunuzņēmumu darbinieki. Fotogrāfs palūdz Andrē pretim sēdošo «svešo» puisi pieliekties, lai neiekļūst kadrā.

Portugālē uzaugušais Andrē patiesībā Latvijā dzīvo un strādā jau 10 gadus. Studiju laikā Erasmus programmā Čehijā saticis meiteni no Rīgas, pārcēlies. «Taču savā iepriekšējā darbā Latvijā daudz atrados ārzemēs,» uzņēmējs precizē. Andrē ir arhitekts, sākumā strādājis Uģa Šēnberga birojā, pēc tam — REM PRO, kur kļuva par radošo direktoru. «Viens no projektiem bija skārienjutīga Minskas ēku plānojuma prezentācijas Baltkrievijas prezidentam. To parādījām arī arhitektūras izstādē Kannās,» viņš stāsta. Pats šādu starpnozaru projektu dēļ sācis aizrauties ar informācijas tehnoloģijām. «Tas saslēdzās ar situāciju servisa pakalpojumu jomā. Centos saprast, vai es tur varu kaut ko līdzēt. Izrādījās — varu!»

SIA Team Guru ideja radusies no tā, ka aizņemtiem biroju profesionāļiem, Andrē un viņa sievai, bija grūti atrast labus servisa darbiniekus ar skaidriem cenu noteikumiem. Ja mājās kaut kas izgāja no ierindas, nācās iedzīvoties galvassāpēs. Speciālistu meklēšana internetā izvērtās loterijā. Draugiem, ko viņi aptaujāja, bija līdzīgi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu