Pagātnes pinekļos • IR.lv

Pagātnes pinekļos

Pauls Raudseps

Valdībai būs grūti neveiksmēs vai reformu gausumā vainot oligarhus

Jaunā politika! 7. oktobra rītā Saeimas vēlēšanu rezultāti šķita vēstām būtisku pavērsienu Latvijas kursā. Vecā koalīcija bija cietusi smagu sakāvi, trīs līdz šim parlamentā nepārstāvēti saraksti ieguva gandrīz pusi deputātu mandātu, un dažam labam jau sāka likties, ka nekas vairs nebūs tā, kā bijis.

Diemžēl un dažkārt arī par laimi, valsts virzienu nav tik viegli mainīt kā profila bildi Facebook kontā.

Pagāja kāds laiks, kamēr jaunievēlētie saprata, kur viņi atrodas un kas te ir darāms. Jauno partiju deputāti vēl lāgā cits citu nepazina, kur nu vēl spēja noformulēt attiecības ar citām frakcijām, tāpēc bija pilnīgi prognozējams, ka valdības veidošana ieilgs. Tagad pēc ilgstošas taustīšanās esam nonākuši līdz rezultātam. Trīs jauno un spēkos visai līdzvērtīgo partiju savstarpējo greizsirdību novērsusi Saeimas mazākās frakcijas kandidāta kļūšana par premjerministru.

Aiz sētas vārtiem, bezspēcīgi lamājoties, atstāts mazais, blondais napoleons, kas savas neizmērojamās patmīlības vārdā gatavs nosvilināt jebkuru struktūru, kurai pats nevar uzmesties par valdnieku. (Gobzema patieso nevarību spilgti raksturo viņa nožēlojamā nespēja panākt kaut viena nopietna cilvēka piekrišanu strādāt viņa iecerētajā valdībā. Kā nesen uzzinājām, viņš pat lūdzies Jānim Domburam nākt par ministru. Piedāvājumu žurnālists pamatoti un ar ironisku smīnu noraidījis.)

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu