Nebeidzama cīņa • IR.lv

Nebeidzama cīņa

Guntis Pujāts. Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Aivars Ozoliņš

Jaunais Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts brīdina par apdraudējumu valsts drošībai un tautsaimniecībai, ja tiks samazināti resursi korupcijas un ekonomisko noziegumu apkarošanai uz robežas

Ģenerālis Guntis Pujāts kļuva par Valsts robežsardzes priekšnieku 22. janvārī, kad no dienesta atvaļinājās Normunds Garbars, kurš bija vadījis robežsardzi gandrīz desmit gadus. Taču ar robežsargu jauno priekšnieku sarunājāmies jau pagājušonedēļ, kad iekšlietu ministrs viņu iecēla amatā.

Jaunais dienesta vadītājs Pujāts iekšlietu sistēmā strādā jau kopš 1993. gada — vispirms dažādos kriminālizmeklēšanas amatos Valsts policijā, no 2006. gada robežsardzē Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieka amatā, bet 2017. gadā iecelts par robežsardzes priekšnieka vietnieku.

Ģenerālim Garbaram pilnvaru termiņš bija līdz 2021. gadam, tāpēc viņa lēmums atvaļināties, līdzko bija sasniedzis izdienas vecumu, daudziem bija negaidīts un raisīja dažādus minējumus. «Man, protams, tas nebija pārsteigums,» Pujāts teic un iesaka pārlikt akcentus — ka Garbars, kuru viņš slavē kā godavīru un «virsnieku ar lielo burtu», ir nevis aizgājis pirms termiņa, bet gan atvaļinājies, kad bija sasniedzis izdienas vecumu.

«Robežsardzē tagad ir daudzu lietu sākums, tāpēc viņš izlēma, ka ar to nodarbosies cilvēks, kurš būs atbildīgs arī par šo jautājumu ieviešanu,» skaidro jaunais priekšnieks. Pašlaik topot ilgtermiņa projektu pieteikumi 2021.—2027. gadam ārvalstu finansējuma piesaistīšanai, «un laikam Garbara kungs nebija gatavs izdarīt to līdz pusei, tad pamest un doties projām».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu