Siguldas iedvesmoti • IR.lv

Siguldas iedvesmoti

Ieva Straupe-Lūse, SIA Baltu rotas direktore, un Inita Straupe, galvenā dizainere. Foto — Gints Ivuškāns
Ieva Puķe

Pirms 25 gadiem rotkaļi Inita un Vitauts Straupes atvēra bodīti Turaidā. Tagad Baltu rotām ir glīti veikali arī Rīgā un Siguldā. Dzīve pilsētā ar bagātu senvēsturi un skaistu dabu esot galvenais dizaina dzinējspēks

Veikaliņā Baltu rotas, kas atrodas līdzās Siguldas pilsdrupām, goda vietā uz zila samta spilvena novietots masīvs Nameja gredzens. Gandrīz 100 gramu sudraba rotāja zviedru aktiera Edvīna Endres roku vienā no pagājušā gada komerciālajiem grāvējiem filmā Nameja gredzens. Aksesuārs speciāli taisīts apjomīgāks nekā parasti, lai būtu labi redzams kinoekrānos.

Baltu rotu dibinātāji Vitauts un Inita Straupes Aigara Graubas filmā bija Zemgales karaļa Nameja cilts piederīgie. Uzņēmuma meistars Normunds Vanags ar Vitautu kala spēka gredzenus izšķirošajā  kinodarba epizodē. Pirms gada janvārī Straupes uz seansu Siguldā aicināja savus darbiniekus ar ģimenēm, noīrēja kinozāli.

Februārī 35 Baltu rotu namejus no Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsponsora LMT saņēma Latvijas komanda, kas piedalījās ziemas spēlēs Phjončhanā. Tikmēr Baltu rotu veikalā Siguldā strauju popularitāti piedzīvoja šī gredzena gatavošanas meistarklases.

Uzņēmuma direktore, rotkaļu ģimenes meita Ieva Straupe-Lūse lēš, ka pie pašu kaltiem  namejiem pērn tika vairāk nekā 200 klientu. «No pusmetra stieples katram ir iespēja uzpīt savu Nameja gredzenu.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu