Anastasija Sevastova. Nevienas vieglas spēles • IR.lv

Anastasija Sevastova. Nevienas vieglas spēles

1
Foto — AFP/Scanpix
Ieva Alberte

Pirmdienas rītā sazvanīta Čehijā neilgi pēc iesildīšanās spēlei, Anastasija Sevastova (28) izklausās enerģiska. Tikko atgriezusies no Kataras, kur Dohā trenējas nākamajai sezonai, un arī Čehijā viņa aizvada treniņa spēles. Sezona sāksies janvārī, un Sevastova domās jau ir Melburnā, kur notiks Australia Open. Ar Anastasiju sarunājamies latviski, lai arī ikdienā sportistes sarunvaloda ir angļu un vācu.

Šis gads Sevastovai bijis ļoti veiksmīgs: uzvara WTA International turnīrā Bukarestē, iegūstot savu trešo WTA titulu karjerā, un pirmais Grand Slam turnīrs — ASV atklātais tenisa čempionāts US Open, kurā Nastja iekļuva pusfinālā. Tas ir apbrīnojami labi, jo pēc virknes traumu 2013. gadā viņa paziņoja, ka aiziet no tenisa. Atgriezās pēc nepilnu divu gadu pauzes, sāka no pašas apakšas. Šogad intervijā New York Times Anastasijas treneris un dzīvesbiedrs Ronalds Šmits pastāstīja, ka tolaik «konkrētu mērķi viņa nenosprauda, sakot, ka grib redzēt, cik tālu var tikt pēc atgriešanās». Sezonu noslēdza kā 11. labākā tenisiste pasaulē

Vaicāta, kā vienā vārdā vērtē sezonu, saka: «Teicami!» Sezona sākusies ne tik veiksmīgi, taču «nedrīkst domāt — man neveicas». «Jānovērtē tas, kas spēlē sanāca. Jāsaprot, ka bija labs mačs, un vienkārši jāturpina trenēties, spēlēt, jācīnās un jāvinnē. Ja ķermenis tur — jāspēlē. Sezonas pirmā puse man bija pasmaga tieši mentāli.» Anastasija stāsta, ka darbs ar sevi garīgi ir ļoti svarīgs, jo 10 mēnešus garā sezona ir nogurdinoša: spēles vairākās pasaules vietās ar dažādiem spēlētājiem. Ar to jātiek galā.

Aprīļa beigās kopā ar Aļonu Ostapenko kā Latvijas izlases dalībniece labi nospēlēja Federācijas kausa pārspēlēs, bet vienspēlēs, uzvarot Jekaterinu Makarovu, nodrošināja izlases atgriešanos pasaules grupā pēc 24 gadu pārtraukuma. Jūlijā uzvarēja WTA turnīru Bukarestē. «Tikpat labi varēju arī zaudēt. Paveicās. Pēdējā spēle nebija īpaši veiksmīga. Šosezon gan man nav bijis nevienas vieglas spēles,» saka Anastasija. Varbūt palīdzēja Liepājas cepure?! Bukarestē trenera Ronalda galvu rotāja uzraksts I love Liepāja. Cepuri viņš iegādājies, viesojoties Liepājā kādā kafijas vietā, un sāka likt uz spēlēm jau pērn. Sevastova ir dzimusi Liepājā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu