Žurnāls: Kas Latvijā pieder krievu miljonāram, kura īpašumus kratīja Somijā? • IR.lv

Žurnāls: Kas Latvijā pieder krievu miljonāram, kura īpašumus kratīja Somijā?

18

Pēterburgas miljonāram Pāvelam Meļņikovam, ar kuru saistītajos īpašumos Somijas salās septembrī notika milzīga somu specdienesta kratīšanas operācija, Latvijā pieder vismaz diveriz lielākas teritorijas nekā šajā ziemeļvalstī. Latgalē vien tie ir vairāk nekā 100 hektāru Aglonas un Krāslavas novados, tajā skaitā arī divi ezeri, izpētījis žurnāls Ir. Drošības policija par Meļņikovu patlaban veic atkārtotu izvērtējumu.

Žurnāls jau rakstīja par somu specdienestu operāciju, kuras laikā konfiscēti 3,5 miljoni eiro skaidrā naudā, Meļņikova dibinātas firmas biroja pagrabā atrasts sakaru centrs ar parastam tūrisma uzņēmumam netipisko modernām ierīcēm un milzīgiem datu apjomiem. Lai gan Somijas kratīšanas oficiālais iemesls bija aizdomas par naudas atmazgāšanu un nodokļu nemaksāšanu, īstais iemesls varētu būt citas aizdomas – ka Somijas militāro objektu tuvumā esošos īpašumus varētu izmantot Krievijas militārajām interesēm. Uz to vedināja teritorijā izvietotās novērošanas kameras, uz vienas nelielas salas izbūvētās deviņas kuteru piestātnes, helikopteru laukums un virkne mājiņu, kurās varētu satilpt neliela armija.

Žurnāls Ir izpētīja, ka Meļņikovam, kuram Latvijā ir termiņuzturēšanās atļauja, arī Latvijā pieder prāvi īpašumi. Spriežot pēc oficiālo reģistru datiem, Meļņikovs pirmos īpašumus Latvijā iegādājies 2011. gadā — divas privātmājas jūras krastā Mellužos par nepilnu miljonu latu.

Nākamajā gadā Meļņikovs īpašumu iegādei pievērsies jau sistemātiski — 2012. gada februārī reģistrēja firmu Baltijas Pērle, kura iepirkusies gan Salacgrīvas novadā, gan Latgalē. Un pats Meļņikovs turpinājis privātīpašumu uzpirkšanu Jūrmalā. No vairāk nekā pusduča īpašumu, kurus Ir identificēja, lielāko daļu Meļņikovs vai viņa firma iegādājusies tieši 2012. gadā, pēc tam vēl pāris pirkumi veikti 2014. un 2015. gadā. Kopumā īpašumu iegādē ieguldīti gandrīz pieci miljoni eiro, no tiem četri — Jūrmalā. Prāvas summas vēlāk ieguldītas arī īpašumu attīstīšanā.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis Ir skaidroja, ka šobrīd tiek darīts viss, lai pēc iespējas ātrāk saprastu — vai jebkādām bažām par Meļņikova saimniekošanu Latvijā ir pamats vai nav. Drošības policija esot sazinājusies ar kolēģiem Somijā, atbildes vēl gaidot.

Kas notiek Meļņikova īpašumos un ko Ir ieraudzīja Salacgrīvas novadā un Latgalē, lasiet žurnālā Ir šeit.

Noskatieties žurnāla Ir video par miljonāra Pāvela Meļņikova īpašumiem.

Komentāri (18)

Sskaisle 29.11.2018. 10.11

Žurnālistei paldies! Novērtēju!

Bet – smieklīgi līdz izmisuma asarām – IM Kozlovoska vadībā sāks izmeklēšanu, kuru kontrolēs un manipulēs kremļa hakeri – nu un ko secinās ?

Jūrmalā latviešu valodu tikpat kā nedzird. Truksnis tur dod vienu alaidi pēc otras Krievijas bagātniekiem ,kamēr latvieši grimst nabadzībā ielo nodokļu dēļ.

Debess Svētā – nu paglāb mani no šī murga , ko sauc par Latvijas nodevīgo varas eliti – čekistu -komunistu mauku valsti !

+5
0
Atbildēt

0

Sskaisle 29.11.2018. 10.19

Starp citu, virsraksts Krievija s pirkst ir absolūti aplams – vai tad tas meļņikovs ar varu vai viltu te iekārtojās un iedzīvojās? vai tomēr pakalpīgie alkatīgie latvieši viņa peidāvāja izdevīgas cenas un visādas priekšrocības ?

kāpēc ir tik atklāta un pretīga un zemiska smadzeņu un domāšanas zombēšana – visi citi vainīgi – ak krievijas pirksts un kulaks utt – bet kur mūsu atbildība ?

vakar skatījos- https://ltv.lsm.lv/lv/raksts/28.11.2018-tiesa-runa-cina-par-sniega-krabjiem-barenca-jura.id145263/-

nervi beigti – godavārds – bezcerība – Latvijas valsts tiek lietota kā tāds tualetes papīrs – kad vajag noslaucīties , vai kā tāds tampons , kad sākas asiņošana – to vajag aizliegt ar likumu ! Es vēl saprastu, ja par sava vārda zaimošanu, negodīgu valkāšanu valstij tiktu nodokļi – bet nē

tagad nu brēc valstij jāaizstāv savi uzņēmēji – piedodiet – kādi uzņemēji , ja ar mums tik vien ir saistība , kā mūsu vārda izmantošana un sašmucēšana –

kāpēc Latvijas uzņēmēji neveido godīgu un atklātu biznesu ar mūsu rietumvalstu partneriem – drausmīgi , vienkārši drausmīgi bija skatīies un klausīties

un tad tas šmits – jaunais deputāts – nu man ausis svila – tam nabaga – kā viņu laikam inārijs voits – uzlēja samazgu spaini un izbaudīja efektu – lai tikai jautājums nebūtu jāatbild ; man skiet, ka visādi citādi cietais bojārs pat uz mirkli saprašanu zaudēja –

nē – tas nav normāli – kas notiek uzņēmējdarbības vidē un kā viņi būtība russificē Latvijas biznesa vidi šī vārda simboliskā ne tikai valodiskā nozīmē

+5
0
Atbildēt

0

Sskaisle 29.11.2018. 11.43

un atkal – tas nav stāsts par krieviem – par ļaunajiem krieviem, tas ir stāsts par mums – čekistu -komunistu lielnāciju – tādi kalpi , kangari ,alkatīgi lopi –

Vienīgais labais, ko izdarīja Kiprā reģistrētajam uzņēmumam piederošā kompānija, – apvilka Pārdaugavas jūgendstila namus ar zaļu tīklu.

Lai pārdotu dzīvokļus bagātiem Krievijas pilsoņiem, bija jāatbrīvojas no esošajiem īrniekiem ar beztermiņa līgumiem. Priekš tā īpašniekam bija savas Krievijā aprobētas, “vienkāršas un drošas” metodes.

https://www.tvnet.lv/6464555/nodegusas-kalnciema-rezidences-spogulis-mantrausibai-vienaldzibai-launpratibai

+5
0
Atbildēt

2

    lindab456 > Drosma 30.11.2018. 10.10

    “Lai pārdotu dzīvokļus bagātajiem Krievijas pilsoņiem, bija jāatbrīvojas no esošajiem īrniekiem ar beztermiņa līgumiem.”
    Diemžēl, viss vienā maisā. Tieši beztermiņa īres līgumi un īres attiecības, kas balstās uz vēsturisko īpašnieku nolīdzināšanu zemāk par zemi, ir radījušas situāciju, ka vecās apbūves uzturēšanai un attīstīšanai katastrofāli pietrūkst līdzekļu. Tas ir pārvērsts par biznesu, kurā uzvar uzpircēji un nauda, kuras izcelsme nereti ir miglā tīta. Ir pamatoti iemesli kādēļ NĪ lobijs ir tik spēcīgs, kādēļ pārpircējiem un jaunajiem īpašniekiem praksē nav saistoši ne vecie beztermiņa līgumi, ne arī ir interese atjaunot un pastāv iespēja brīvāk rīkoties ar vēsturisko apbūvi. Likumdošanā nostiprinātie apgrūtinājumi un izņēmumi denacionalizētos īpašumus padara par konkurēt nespējīgiem, izspiež no tirgus, šai ziņā arī graustu politika jeb bizness nav vēsturiskajiem īpašumiem labvēlīgs un nav vērtējams viennozīmīgi. Var jau mēģināt distancēties un domāt, ka denacionalizēto īpašumu jautājums attiecas tikai uz šauru loku. Realitātē tas skar visus, jo zaudējot vēsturiskās ēkas, zaudējam pilsētas kodolu un seju, zaudējam arī iedzīvotājus, pārmantojamību un vēsturisko atmiņu.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Sskaisle > Drosma 29.11.2018. 11.47

    starp citu – ir vēl viena lieta, kura mani ļoti loti uztrauc – es šogad esmu apceļojusi un apskatījusi vismaz 60 muižas – pilis- kungu mājas.
    Tā ir tāda bagātība, ka no sajūsmas reibst galva ….bet – par tik ļoti daudzām muižas ēkām man ir teikts, ka tās ir nopirkuši un pametuši aizmirstībai bagāti putina krievi , ka likums tāds esot , ka ja privātīpašums tad drikstot aizlaist iznīcībā ar aizsargājamus pieminekļus

    un atkal – kas tad tos likumus nosaka – vai tiešām tie bagātie putina krievi jeb mūsu alaktīgie bāleliņi , kuriem Latvija ir tikai vieta, kur pelnīt naudu nevis Dzimtene ?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu