Jāpagaida! • IR.lv

Jāpagaida!

3
Nellija Ločmele

Mazie helovīna tradīciju atbalstītāji, kas kāro saldumus, šonedēļ posās klauvēt pie kaimiņu durvīm. Tikmēr lielie onkuļi, kuri pretendē vadīt valdību, devās uz pili ziņot Valsts prezidentam par saviem panākumiem.

Diži ko ziņot gan nebija — ne velti prezidents, izsludinot uzaicinājumu, līdzšinējo valdības veidošanas procesu novērtēja kā neapmierinošu. Par spīti tam, ka paši dalībnieki neskaitāmas reizes savas sarunas nodēvējuši par «konstruktīvām», valdību uzkonstruēt nav izdevies. Liela iespēja otrdien uz pirmo jaunās Saeimas sēdi ierasties kā baltām lapām — cerībā, ka prezidenta lēmums oficiāli uzticēt kādam valdības veidošanu beidzot izkustinās interešu sastrēgumu.

Ir lasītāju aptaujā par ticamākajiem kandidātiem, kuri varētu saņemt prezidenta svētību, ar būtisku atrāvienu izceļas divi: Artis Pabriks un Jānis Bordāns. Taču prezidents nav licis manīt, kam dotu priekšroku situācijā, kad prasību par skaidru Saeimas vairākumu nav īstenojis neviens no kandidātiem. Gaidīsim!

Kamēr jāīsina laiks, iesaku piektdien tiešraidē pieslēgties TEDx Rīga konferencei, kuras tēma šogad ir gaisma — visdažādākajās izpausmēs. Arī man būs iespēja uzrunāt klausītājus Latvijā un plašajā pasaulē, un es izmantošu to, lai runātu par riskiem, kas aptumšo mūsu informācijas vidi, apgrūtina žurnālistu darbu un patiesībā ir bīstami demokrātiskas valsts nākotnei. Vēlos arī dalīties ar to drošā pleca sajūtu, ko ikdienā jūtu no lasītājiem, — jūsu atbalsts ne tikai ļauj Ir pastāvēt, bet uzšķiļ gaišu cerības dzirksti, ka ikviena neatkarīga medija nākotne ir domājošu un ieinteresētu lasītāju rokās.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu