Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Deju laikmets
Kristīne Simsone

ooo Deju laikmets. Viktora Budas dokumentālā filma Deju laikmets iemūžina elektroniskās deju mūzikas uzšķilto dzirksteli 80. gados abpus Berlīnes mūrim. Filmā ietvertas intervijas ar pazīstamām tā laika personībām, piemēram, producentu Induli Bilzēnu, dīdžejiem Westbam (Maksimilians Lencs) un Eastbam (Roberts Gobziņš), un tā ir informatīvs šā fenomena portretējums, kas to aplūko arī kā vienu no pirmajiem brīvības priekšvēstnešiem Austrumu blokā. Taču tik radošam un enerģiskam strāvojumam labāk piestāvētu mazāk deklaratīva stāstījuma forma, kas, šķiet, piemērotāka izrādīšanai televīzijā, nevis kinoteātros. Kino no 26. oktobra.

Helovīns / Halloween. Četrdesmit gadus vēlāk kinofestivālu vidē pazīstamais amerikāņu neatkarīgā kino režisors Deivids Gordons Grīns ir izveidojis darbu, kas sižetiski turpina režisora Džona Kārpentera 1978. gadā uzņemto šausmu filmu Helovīns. Stāsta centrā — upura tikšanās ar varmāku pēc vairākiem gadu desmitiem. Galvenās lomas spēlē tie paši aktieri, kas Kārpentera šausmenē: Džeimija Lī Kērtisa un Niks Kāsls. Neesmu redzējusi. Kino no 26. oktobra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu