Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Valdība pirmdien atbalstīja 2019. gada valsts budžeta projektu. Budžeta izdevumi plānoti 9 miljardi 205 miljoni eiro, bet ieņēmumi — 9 miljardi 178 miljoni eiro. Budžeta projekts pirmdien tika iesniegts Eiropas Komisijai izskatīšanai.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis ceturtdien sāks sarunas par valdības koalīciju, un pirmā būs partiju apvienība Jaunā Vienotība, pēdējā — Saskaņa. Prezidents arī nosauca koalīcijas kritērijus — eiroatlantiskā ārpolitikas kursa turpināšana, ieguldījums valsts aizsardzībā un gatavība veikt sabiedrībai nepieciešamās reformas. Valdības locekļiem jābūt pielaidei valsts noslēpumam, premjerministra amata kandidātam jāsaņem Saeimas vairākuma atbalsts.

Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījums šāgada augustā salīdzinājumā ar pērnā gada attiecīgo mēnesi palielinājās par 11,3%. Eksporta vērtība sasniedza 1,08 miljardus eiro, bet importa vērtība palielinājās līdz augstākajam līmenim kopš 1995. gada. Vienā mēnesī tā sasniedza 1,47 miljardus eiro. Finanšu ministrija secināja, ka tas liecina par noturīgu ārējo pieprasījumu.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis izsludinājis Saeimas pieņemtos grozījumus likumā par VDK dokumentu saglabāšanu, izmantošanu un personu sadarbības fakta ar VDK konstatēšanu, kā arī grozījumus Patērētāju tiesību aizsardzības likumā par ātro kredītu ierobežošanu. Tāpat izsludināti grozījumi Satversmē, kas paredz Valsts prezidenta atklātu ievēlēšanu. Vējonis par VDK aģentu kartotēku publiskošanu teica, ka reiz šim jautājumam bija jāpieliek punkts, tomēr «publiskojamā informācija būs nepilnīga un publicētie vārdi paši par sevi vēl neko nepateiks par konkrētu cilvēku darīto».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu