Acis spīd, asaras birst • IR.lv

Acis spīd, asaras birst

Edmunds Verners Zazerskis, SIA UBS valdes priekšsēdētājs. Foto — Edmunds Brencis
Ieva Alberte

Visus lielākos un skaļākos koncertus Latvijā apskaņo uzņēmums Universālā Baltijas skaņa, taču koncerttūrēs skaņu meistari brauc pa visu pasauli. Šogad arī uz Austrāliju un tepat uz Aglonu skaņāku darīt Romas pāvesta vēsti

Pēc koncerta Mežaparkā pie Edmunda Vernera Zazerska pienāca Raimonds Pauls, kurš bija uzstājies ar Prāta vētru. «Kā tev tas ļembasts?» Pauls smēja sev raksturīgajā manierē. UBS jeb Universālās Baltijas skaņas vadītājs Zazerskis atbildēja, ka patika. Teica, ka šogad bijuši trīs nāciju vienojoši pasākumi: Dziesmusvētki, Prāta vētras koncerts un Maestro kā tā dalībnieks. «Es tas pats galvenais,» Pauls atjokoja. Abos koncertos Mežaparka estrādē bija aptuveni 60 000 klausītāju, un abus apskaņoja UBS. «Tie vadi ūdenī bija manējie,» smejas Edmunds, atceroties Dziesmusvētku skatuvi, kuras būvniecībā nebija paredzēts, kā novadīt lietusūdeni no vadu izvietojuma vietām. Neko tādu UBS darbības 30 gados viņš nebija redzējis, bet nepārdzīvo, jo vadi necieta.

Es to gribu!

UBS birojs Pārdaugavā ir kluss. Lielākā daļa darbinieku ir Prāta vētras tūres pieturpunktā Kijevā, vēl daļa Dzintaru koncertzālē un Arēnā Rīga «aleluja pasākumā», Edmunds skaidro, kā ar kolēģiem dēvē kristīgos pasākumus, ko apskaņo, un to nav maz.

«Runājot par «aleluja», mēs apskaņojam arī dalailamas vizītes. Kad viņš man deva roku, tiešām dzirksteles nogāja.» Septembrī apskaņos arī ceremoniju Aglonā, kad Latvijā viesosies Romas pāvests Francisks.

Birojā ierodas kolēģis, kurš vaicā, vai decembrī Edmunds lidos uz Austrāliju, kur būs Prāta vētras koncerts un UBS vīri to apskaņos. «Nedomāju, ka lidošu. Es jau pie pults pats nesēžu. Ar Prāta vētru strādājam no pirmsākumiem, esam ekskluzīvie apskaņotāji. Viņiem pie mums ir savs stūrītis,» Edmunds rāda noliktavā uz skandu kastēm ar Prāta vētras nosaukumu. Stūrītī ir arī pa kādai personīgai mantai un valšķīgs plakāts ar sievietes attēlu. Noliktava ir iespaidīga: skandas, pultis, vadu kastes. Tās visas pieder UBS. «Plika skaņa,» — tā galveno uzņēmuma pakalpojumu īsumā dēvē Zazerskis, stāstot, ka var apskaņot pasākumu no A līdz Z ar pašu tehniku un var arī lidot uz Austrāliju un strādāt ar īrētu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu