Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Blēži
Kristīne Simsone

Blēži. Vasara ir izklaides kino laiks, tas jaušams arī Latvijas kinopiedāvājumā. Lūk, uz ekrāniem nonāk Andreja Ēķa režisētā komēdija Blēži. Ēķa iepriekšējais darbs Svingeri, spītējot trūcīgajai kvalitātei, paradoksālā kārtā izpelnījās gan labus kases rezultātus, gan vairākus pārfilmējumus, piemēram, Ukrainā un Igaunijā. Gaidot šo kinodarbu, labticīgi jācer, ka tā autori tomēr nebūs izvēlējušies iet vieglāko ceļu, veidojot filmu kā triviālu gegu kopumu, bet gan uzlabojuši kopējo stāstniecības līmeni. Neesmu redzējusi. Kino no 1. jūnija.

Dziesmuvara. Pēc Askolda Saulīša un Daiņa Īvāna scenārija veidotā filma ir vēsturisks atskats uz Dziesmusvētkiem, izmantojot dažādus materiālus — «vēsturiskas fotogrāfijas, dažādas laikmeta liecības, oficiālās un ģimeņu hronikas». Turklāt ietverti skatījumi no dažādām perspektīvām: latviešu karavīra, kara lidotāja, ērģelnieka un korista. Liecības papildina vērojumi par Dziesmusvētku pakļaušanu ideoloģiskiem strāvojumiem, kā arī pilsoniska pretošanās šai tendencei. Neesmu redzējusi. Pirmizrāde Splendid Palace 1. jūnijā. Bezmaksas seansi kinoteātrī Splendid Palace 2. un 3. jūnijā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu