Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Ārstniecības likuma pārejas noteikumu normas, kas nosaka ārstniecības personu samaksu par «pagarināto normālo» darba laiku, ir neatbilstošas Satversmei, atzina Satversmes tiesa. Saeima samaksai par «pagarināto normālo» darba laiku joprojām ir noteikusi zemāku likmi nekā samaksai par virsstundu darbu. Likuma norma atzīta par spēkā neesošu no 2019. gada 1. janvāra.

Valdība nolēma reorganizēt Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestu — tas vairs nebūs Ģenerālprokuratūras pārraudzībā. Galvenā pretendente uz dienesta vadītāja amatu Ilze Znotiņa pēc neilgām pārdomām piekrita uzņemties dienesta vadību un amatā stāsies 1. jūnijā. Līdz augustam īpašai darba grupai viņas vadībā būs jāatrod risinājums dienesta neatkarības nodrošināšanai un reorganizācijai.

Pēc LTV pasūtījuma tapušie jaunākie SKDS aptaujas dati rāda, ka aprīlī reitings auga Saskaņai (+2,8%) un Nacionālajai apvienībai (+2%). Toties popularitāte samazinājās ZZS (-1,1%). Ja vēlēšanas notiktu tagad, par Saskaņu balsotu 23,2% balstiesīgo, par ZZS — 12,8%, par NA — 8,3%, bet par Vienotību 4,9% vēlētāju. Par ko balsot vēlēšanās, joprojām nezina gandrīz ceturtā daļa vēlētāju.

Pēc maija sākumā saņemtās Saeimas Nacionālās drošības komisijas kritikas NEPLP deputātiem iesniedza ierosinājumus cīņai ar Kremļa propagandu — izdarīt vairākus labojumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā un iestrādāt normu notikumus atspoguļot precīzi un neitrāli. NEPLP arī vērsās Lielbritānijas plašsaziņas līdzekļu uzraudzības iestādē par tur reģistrēto Krievijas TV kanālu NTV Mir Baltic un Ren TV Baltic pārkāpumiem, izplatot dezinformāciju par Latviju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu