Pompeo sola stingrāku attieksmi pret Krieviju un apstiprina krievu nāvi Sīrijā • IR.lv

Pompeo sola stingrāku attieksmi pret Krieviju un apstiprina krievu nāvi Sīrijā

4
Maiks Pompeo. Foto: AP/LETA

ASV prezidenta Donalda Trampa valsts sekretāra amatam izvirzītais bijušais CIP direktors Maiks Pompeo ceturtdien atbalstīja stingra ASV kursa ieturēšanu pret Krieviju. Uzstājoties ASV Senāta starptautisko lietu komitejā, viņš teica, ka pagājuši tie laiki, kad Krievija varēja rīkoties agresīvi.

Pompeo teica, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins vēl “nav saņēmis vēstījumu pilnā mērā”, tāpēc Pompeo uzskata, ka pret Maskavu būs jāvērš vēl stingrākas sankcijas. Bijušais CIP vadītājs arī norādīja, ka Tramps savā jaunajā nacionālās drošības stratēģijā pareizi “noteicis Krieviju kā draudu mūsu valstij”.

Runājot par konfliktu Sīrijā, Pompeo teica, ka tur Krievija satika cienīgu pretinieku: pirms vairākām nedēļām tika “nogalināti pāris simtu krievu”. Kā raksta Dw.de, šis bija pirmais oficiālais Vašingtonas apstiprinājums krievu militāristu masveida nogalināšanai Sīrijā. Visticamāk, runa ir par tā saucamās privātās militārās organizācijas Vagner karavīriem, kuri 7. februārī tika iznīcināti ASV vadītās starptautiskās koalīcijas triecienā Sīrijā. Krievijas karavīri kopā ar Sīrijas valdības karaspēku mēģināja ieņemt naftas ieguves uzņēmumu Conoco pie Eifratas upes.

Dažas dienas pēc tam Krievijas Ārlietu ministrija atzina, ka gājuši bojā “daži desmiti” Krievijas pilsoņu un ir arī ievainotie. Tie uz Sīriju karot esot devušies “pēc savas gribas un ar atšķirīgiem mērķiem”. Taču mediji vēstīja pat par 200 kritušajiem.

Bez tam Pompeo savā uzstāšanās atbalstīja Trampa politiku pret Irānu un Ziemeļkoreju. “Irānas darbības Sīrijā, Irākā un Libānā rada draudus Izraēlas pastāvēšanai,” teica Pompeo. Savukārt Teherānas atbalstītais Hezbollah grupējums apdraud ASV drošību. Pēc topošā ASV valsts sekretāra domām, Irāna par savām bīstamām darbībām maksā “pārāk zemu cenu”.

Runājot par Ziemeļkoreju, Pompeo paziņoja, ka nedrīkst pieļaut, ka tās diktators Kims Čenuns draudētu ASV ar kodolieročiem. Viņš arī piebilda, ka nekad nav iestājies par to, lai šajā valstī tiktu mainīts tur pastāvošais režīms.

Komentāri (4)

vvilums 13.04.2018. 12.00

Topošajam ASV prezidenta valsts sekretāram ļoti pareiza nostāja ārpolitiskajos jautājumos. Nevar ļaut mežoņu putlreskai Krievijai noteikti lietu kārtību citās valstīs, arī mūsu sabiedrībā sen bija laiks kremļa padauzas nolikt pie vietas, pārāk daudz tie netraucēti sū..us savārījuši.

+6
0
Atbildēt

0

Jānis Lakijs 15.04.2018. 15.23

Raķetes atnāca, kā Tramps bija solījis, bet IR “žurnālisti” to pat nepamanīja.

+2
0
Atbildēt

0

J.šveiks 15.04.2018. 07.37

nāvi okupantiem!

+2
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu