ASV pieprasa britu bankām pārtraukt jebkādus darījumus ar Krievijas oligarhiem • IR.lv

ASV pieprasa britu bankām pārtraukt jebkādus darījumus ar Krievijas oligarhiem

8
Anglijas Banka. Foto: Reuters/LETA

Savienotās Valstis otrdien brīdināja Lielbritānijas bankas, ka tām ir jāpārtrauc jebkādi darījumi ar Krievijas oligarhiem, ja tās vēlas turpināt sadarbību ar ASV finanšu institūcijām. Par to ziņo avīze “The New York Times“.

ASV valsts kases pārstāve Londonā P. Mandelkera tikšanās laikā ar britu kolēģiem teikusi, ka Lielbritānijas bankas var saskarties ar “sekām”, ja tās turpinās darījumus to 24 ietekmīgo Krievijas oligarhu vārdā, kurus ASV piektdien iekļāva sankciju sarakstā. Kā zināms, šajā sarakstā iekļauts alumīnija biznesa magnāts Oļegs Deripaska un Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam pietuvinātais biznesmenis Viktors Vekselbergs, kā arī Kirils Šamalovs, kuru ASV pārstāvji nosauca par Putina znotu.

“Šīs ir bloķējošas sankcijas,” preses konferencē teica Mandelkera, kura ir ASV finanšu ministra vietniece terorisma apkarošanas un pretizlūkošanas jautājumos. “Protams, tam būs sekas Apvienotās Karalistes finanšu institūcijām,” ja tās turpinās sadarboties ar krieviem.

ASV brīdinājums guvis rezonansi Londonā, kas gadu desmitiem bijusi bagāto krievu ģimeņu patvērums no represijām Krievijā. Krievu investoriem pieder vērā ņemami aktīvi Lielbritānijā, raksta medijs. Piemēram, futbola klubs “Chelsea Football Club” un virkne elitāru nekustamo īpašumu Londonā. Viņi uztur labi atalgotus juristus un finanšu konsultantus, kā arī nekustamo īpašumu aģentus.

Kā zināms, līdzīgu soli ASV spēra pret Latvijas banku “ABLV Bank”, kura patlaban ir pašlikvidācijas procesā.

Komentāri (8)

J.šveiks 11.04.2018. 13.42

Arm01 11.04.2018. 21.18

Vienā rakstā par tiem, kas meklē patvērumu, un par tiem, kas iekļauti sarakstā. It kā tie būtu vieni un tie paši :)

0
0
Atbildēt

0

AK 11.04.2018. 11.49

Izskatās, ka USA ķērušies klāt krieviem pa nopietno.
Bet no rietumiem vajadzētu izdzīt ne tikai krievu naudu, bet arī arābu naudu, jo šiem kapitāliem nāk līdzi arī attiecīgā biznesa mentalitāte, kā rezultātā pēdējās desmitgadēs rietumu biznesa morāle ir stipri nolaidusies uz leju un kļuvusi daudz pielaidīgāka pret korupciju.

+3
-3
Atbildēt

2

    Sskaisle > AK 11.04.2018. 12.26

    nu kāda nopietnība – smiekli nāk – pakratīs pirkstu, novirzīs naudas plūsmu uz savām bankām un tā arī visa nopietnība

    nu un tad pie reizes vēl ķīniešu naudu padzīt , jo tie ar lecās ar amerikāņiem un tad laime pirtiņā –

    nu beidz – pat ar manām pirmskolas zināšanām par ekonomiku – esmu gudrāka par tevi

    +4
    -5
    Atbildēt

    1

    lno > Dusma 12.04.2018. 14.20

    QAnon > AK 11.04.2018. 12.34

    Krievu nauda, neskatoties uz tās izcelsmi, tāpat kā arābu nauda, nesmird. Ja tā netiek izmantota starptautiskā terorisma finansēšanai, valstu graušanai un pērkamo politiķu algošanai, tai nav ne vainas. Krievu nauda Rietumos, nozīmē, ka tā netiek investēta Krievijas biznesā, tātad cieš tās militāri rūpnieciskais komplekss.
    Latvijai daudz bīstamāk ir starpnieks Itera Latvija, caur ko čeka legalizē naudu mūsu valstī, vai valsts pasūtījumu monopolisti, caur kuriem par mūsu līdzekļiem tiek apmaksāta Krievijas FSB darbošanās Latvijā.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu