Latviešiem arī patīk krāsas • IR.lv

Latviešiem arī patīk krāsas

Inga Līsmane, uzņēmuma vadītāja un zīmola dibinātāja. Foto — Alise Šulca, Picture Agency
Ieva Jakone

Apģērbu ražotājs ZIB* no izcīnītiem tūkstoš latiem biznesa idejas realizācijai 2011. gadā kļuvis par modes zīmolu, kas apgroza ceturtdaļmiljonu eiro gadā un ir pieprasīts visā pasaulē

Enerģiska un smaidīga. Tāda apģērbu zīmola ZIB* dibinātāja Inga Līsmane sagaida viesus savā darbnīcā iepretim Kongresu namam. Inga ir kustīga un nemierīga. Lai gan piedalījusies daudzās fotosesijās, kurās modelēm stundām ilgi jāpozē fotoobjektīva priekšā, pašai stāvēt nekustīgi ir liels izaicinājums. Tieši tādas ir arī ZIB* kolekcijas. Krāšņi, krāsaini apģērbi ar apdrukām izkārtoti uz statīviem omulīgā darbnīcā, kuras sienas noklātas ar priekpilniem zīmējumiem. Tā vien liekas, ka enerģija šajā darbnīcā mutuļo. «Daudziem šķiet, ka mums te ir sapņu zeme, kur putniņi lido, ir skaistas kleitas un nav jāstrādā, bet patiesībā aiz tā slēpjas baigais darbs,» atklāj uzņēmuma izveidotāja.

Iekārtojamies uz sarunu ērtā sofā. Ir puspieci vakarā, un rosība darbnīcā pieklust. «Pirmajos gados vēlu sākām strādāt, jo šķita, ka tas ir mans sapnis — savs uzņēmums un es varēšu ilgi gulēt. Sākām strādāt ap pulksten vienpadsmitiem. Ātri sapratām, ka tas nav produktīvi. Tagad meitenes ir agrie putniņi — nāk septiņos astoņos no rīta,» viņa skaidro, kā dzīve izmainījusi darba ritmu.

Cepures, kas glābj dzīvības

Pirms septiņiem gadiem tolaik Mākslas akadēmijas tekstilmākslas nodaļas pēdējā kursa studente Inga zināja, ka grib radīt savu zīmolu. Kaut vai mazu, bet cilvēkiem vajadzīgu. Lai uztaisītais kādam ir svarīgs, nevis noput mājās uz plaukta.

Starp dažādām domām prātā virmoja iecere par atstarojošām cepurēm. Tādām, kas spētu glābt dzīvības. Tolaik gājēji tam vēl pievērsa maz uzmanības. Labākajā gadījumā piekāra pie somas atstarojošu sirsniņu vai apli. Reti kurš, braucot ar riteni tumšajā laikā, uzvilka mugurā atstarojošo vesti. Inga atceras, ka tās salīdzinātas ar sētnieku vestēm. Tomēr būt redzamam tumsā ir svarīgi, un mazie atstarotāji, kas piesprausti pie sieviešu somiņas, no aizmugures braucošajam autovadītājam nav redzami. Viņai radās ideja par atstarojošām cepurēm. Ja vien galvā nav kapuce, šāds gājējs būtu viegli pamanāms.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu