Pēc mazā Ivana traģēdijas rosina sākt kriminālvajāšanu pret bezdarbīgu policistu • IR.lv

Pēc mazā Ivana traģēdijas rosina sākt kriminālvajāšanu pret bezdarbīgu policistu

Foto: Edijs Pālens, LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) nodevis kriminālprocesa materiālus prokuratūrai, rosinot sākt kriminālvajāšanu pret Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonu par bezdarbību, kas saistīta ar piecgadīgā Ivana Berladina meklēšanu Grobiņas novadā 2017. gada jūlijā. Šī bezdarbība izraisīja smagas sekas – puisēns pēc vairāk nekā nedēļas pazušanas tika atrasts miris.

IDB priekšnieka palīdze Diāna Petersa informē, ka kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā noskaidrots – policijas amatpersona 2. jūlijā, t.i., dienu pēc zēna pazušanas, pildot amata pienākumus, telefoniski bija saņēmusi vairākus zvanus par iespējamo Ivana Berladina atrašanās vietu. Šī informācija netika nodota tālāk amatpersonām, kuras meklēja pazudušo puisēnu. Tāpēc informācija par iespējamo zēna atrašanos Grobiņas novada Dubeņos netika pārbaudīta uzreiz – pērnā gada 2. jūlijā.

Meklēšanas pasākumi Grobiņas novada Dubeņos un apkārtējā teritorijā tika sākti tikai 9. jūlijā, un 11. jūlijā zēns tika atrasts miris.

Iegūstot pietiekamu pierādījumu kopumu, IDB nodeva kriminālprocesa materiālus prokuratūrai ar ierosinājumu sākt kriminālvajāšanu pret Valsts policijas amatpersonu par Krimināllikuma 319. panta trešajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu, informē Petersa.

Kā zināms, pagājušovasar Grobiņas novadā meža masīvā brikšņos atrada mirušu piecus gadus veco Ivanu. Zēns no savas dzīvesvietas Liepājā, Pāvilostas ielā, bija izgājis 1.jūlijā. Policija bija noskaidrojusi, ka puika viens pats, visticamāk, sajaucot pieturvietas, aizbraucis ar autobusu Grobiņas virzienā.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu