Tiesa sāk pārbaudi par tiesneša Bula iespējamām māszinību studijām • IR.lv

Tiesa sāk pārbaudi par tiesneša Bula iespējamām māszinību studijām

3
Raimonds Buls prakses vietā slimnīcā. Foto no video

Rīgas rajona tiesa sākusi pārbaudi par portālā IrIr.lv publicēto informāciju, ka tiesnesis Raimonds Buls paralēli tiesneša pienākumu pildīšanai dienas nodaļā studē koledžā māszinības un tiesas darba laikā atrodas ārpus tiesas, veicot praksi Jūrmalas slimnīcā. Par to liecina tiesas priekšsēdētājas Ineses Siliņevičas paziņojums.

Siliņeviča, sniedzot sākotnējos komentārus, ir norādījusi, ka šāda situācija viņai nav bijusi zināma un tiesneša Bula prombūtni viņa nav saskaņojusi. Vienlaikus viņa norāda, ka konkrētā tiesneša darba rādītāji neliecina par darba pienākumu neizpildi vai izpildi nepilnā apmērā, vēsta LETA.

Patlaban tiesā tiek veikta apstākļu pārbaude, lai noskaidrotu publicētās informācijas atbilstību faktiskai situācijai. Tuvākajā laikā tiesas priekšsēdētāja izlems jautājumu par nepieciešamību ierosināt disciplinārlietu par tiesneša saukšanu pie disciplināratbildības par darba pienākumu nepildīšanu, tiesneša necienīgu rīcību vai tiesnešu ētikas kodeksa normu rupju pārkāpumu.

Tiesas priekšsēdētāja norāda, ka šis ir bezprecedenta gadījums un patlaban izdarīt secinājumus par Bula rīcības prettiesiskumu būtu pāragri. Vienlaikus viņa uzsver, ka šāda situācija rada gan pašu tiesnešu, gan sabiedrības neizpratni par tiesas darba organizāciju un atstāj negatīvu iespaidu uz tiesu sistēmu kopumā.

Portāls IrIr.lv piektdien vēstīja, ka 1. februārī ap plkst. 11.45 Jūrmalas slimnīcā žurnāliste novēroja, ka Buls, tērpies baltā mediķa formā, stūmis pacienta gultu pa slimnīcas gaiteni. Buls neatbildēja pēc būtības uz jautājumiem, vai nolēmis mainīt profesiju un kāpēc darba laikā atrodas slimnīcā. “Par piederīgo rūpējos. Par savu tuvāko rūpējos. Kāda jums daļa!” uz jautājumiem atcirtis Buls. Viņš arī izturējies agresīvi, vairākkārt nesekmīgi cenšoties pārtraukt sarunas filmēšanu.

Ir kļuva zināms, ka Buls studē Paula Stradiņa medicīnas koledžas programmas Māszinības 1. kursā un regulāri apmeklē gan lekcijas, gan praksi. Lielākā daļa no mācībām notiek laikā, kas valsts iestādēs skaitās oficiālais darba laiks. Koledžas mājaslapā teikts, ka šo studiju ilgums ir trīs gadi un profesiju var apgūt par valsts budžeta līdzekļiem.

Šonedēļ šī kursa studentiem bija prakse Jūrmalas slimnīcā. Prakses laiks ir no plkst. 9 līdz 15. Kā Ir skaidroja slimnīcas virsmāsa Rita Rozentāle, Buls ir praksē slimnīcā ar oficiālu nosūtījumu no Stradiņa medicīnas koledžas un nevienu prakses dienu nav nokavējis.

Ir atgādina, ka žurnāla pētījumā par aizdomīgām maksātnespējas lietām tiesnesis Buls izrādās līderis – pie viņa visbiežāk nonākušas firmas, kas pirms maksātnespējas vai tiesiskās aizsardzības procesa mainījušas juridisko adresi. No 2008. līdz 2015. gadam pie Bula bija atceļojušas 28 šādas firmas ar kopumā 246 miljonu eiro saistībām. Turklāt par Bula lēmumiem maksātnespējas lietās iesniegti 12 protesti un Augstākā tiesa tos visus apmierinājusi saistībā ar būtiskiem pārkāpumiem.

 

Video ar tiesnesi Raimondu Bulu Jūrmalas slimnīcā:

Komentāri (3)

QAnon 06.02.2018. 12.12

Būtu laiku normāli pavadījis kazino vai gejklubā, kā citi aroda brāļi, kas palaida brīvībā Milušu, Lasmani, Stabiņu, Vaškēviču, Miķelsonu un Magoni, nē, viņam jāapgūst visnicināmākā profesija.

0
0
Atbildēt

0

tonijs 05.02.2018. 22.28

Tiesnesis Buls saprot, ka viņa dienas tiesneša amatā ir skaitītas, un maina profesiju?

+1
-2
Atbildēt

1

    Sskaisle > tonijs 05.02.2018. 23.40

    ak Tonij, laiks iet , bet Tu nemainīgs savā naivajā labticībā …

    0
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu