Latvijas karogu Phjončhanas spēļu atklāšanā nesīs bobsleja stūmējs Dreiškens • IR.lv

Latvijas karogu Phjončhanas spēļu atklāšanā nesīs bobsleja stūmējs Dreiškens

Bobslejists Daumants Dreiškens. Foto: Paula Čurkste, LETA

Latvijas karogu gaidāmo Phjončhanas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā nesīs pieredzējušais bobsleja stūmējs Daumants Dreiškens, noskaidrojās pirmdien Latvijas olimpiskās karoga prezentācijas pasākumā, vēsta LETA.

“Melotu, ja teiktu, ka šis man nav pārsteigums. Domāju, ka mūsu olimpiskajā komandā ir virkne ar sportistiem, kas būtu pelnījuši šādu godu. Uztveru to kā visas mūsu bobsleja komandas novērtējumu un ceru, ka karogu neatrādīsim tikai atklāšanas ceremonijā, bet arī apbalvošanā,” teica 33 gadus vecais Dreiškens.

Phjončhanā Dreiškenam būs ceturtās olimpiskās spēles, turklāt pirms četriem gadiem Sočos viņš Oskara Melbārža četrinieku ekipāžā izcīnīja olimpisko sudrabu sudrabu. Tomēr, ja Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) apstiprinās krievu pilotu Aleksandra Zubkova un Aleksandra Kasjanova ekipāžu diskvalifikācijas no Soču Olimpiādes, Melbārda četrinieks tiks pie zelta godalgām, turklāt divniekos Melbārdis ar Dreiškenu, visticamāk, tiks pie bronzas.

Latvijas karogu Ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā pēc neatkarības atjaunošanas nesuši arī bobsleja piloti Jānis Ķipurs, Zintis Ekmanis un Sandis Prūsis, hokejisti Harijs Vītoliņš, Artūrs Irbe un Sandis Ozoliņš, kurš to darīja pirms četriem gadiem, kā arī skeletonists Martins Dukurs.

Latviju nākamajā mēnesī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Dienvidkorejā pārstāvēs 34 sportisti deviņos sporta veidos, kā arī sastāvā iekļauts viens rezervists. Izlasē būs 14 olimpiskie debitanti.

2018.gada ziemas olimpiskās spēles Phjončhanā, Dienvidkorejā, norisināsies no 9. līdz 25.februārim, sportistiem sadalot 102 medaļu komplektus 15 dažādos sporta veidos.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu