Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Kristīne Simsone

ooooo Trīs paziņojumi pie Ebingas Misūri štatā / Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Dramaturģiski nevainojama drāma, kurā katrs elements strādā emocionāli piesātinātas kopainas veidošanā. Režisors Mārtins Makdona (Reiz Brigē un Septiņi psihopāti) neiztiek bez sev raksturīgā melnā humora, taču tas uzspicē tikai atsevišķus mirkļus, nenomācot vispārējo atmosfēru. To savukārt pārpludina smacējoša atziņa par izmisīgu cīņu ar varas «leviatānu» — šoreiz Amerikas vidienē, kur noslepkavotas meitas māte mēģina rast taisnību. Galvenajā lomā — nesalaužami spēcīga Frānsisa Makdormanda. Kino no 23. janvāra.

oooo Svētā brieža nogalināšana / The Killing of a Sacred Deer

Šobrīd aktuālajos kinovērojumos par buržuāziju un varu grieķa Jorga Lantima (Omārs) distopiskā drāma izceļas ar neparedzamiem sirreālisma motīviem. Sengrieķu leģendās attāli balstītais stāsts par upurēšanu ir absurds un teatrāli iestīvināts, ļaujot skaidri nolasīt ironiju par filmā redzamo varoņu liekulību un divdabību. Komforta zonu satricinošs darbs ar Nikolu Kidmenu un Kolinu Farelu īpatnām karikatūrām līdzīgās lomās. Kino no 26. janvāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu