Pēc NSL frakcijas izjukšanas Sudraba netaisās atstāt izmeklēšanas komisijas vadību • IR.lv

Pēc NSL frakcijas izjukšanas Sudraba netaisās atstāt izmeklēšanas komisijas vadību

9
Inguna Sudraba. Foto: Evija Trifanova, LETA
Māra Miķelsone

Pēc deputāta Ringolda Baloža izstāšanās no Saeimas frakcijas, ko veido partijas No sirds Latvijai (NSL) pārstāvji, tās vadītāja Inguna Sudraba negrasās atstāt oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājas amatu.

“Parlamentārās izmeklēšanas komisija galaziņojumu apstiprinās 18. janvārī. Ņemot vērā apzināti sakāpināto sabiedrības noskaņojumu, mainīt komisijas vadītāju komisijas pēdējās divās darba dienās ir bezjēdzīgi,” Ir otrdien atbild Sudraba uz jautājumu, vai situācijā, kad faktiski vairs nepastāv NSL Saeimas frakcija, viņas atrašanās parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājas amatā arī nebūtu jāpārskata. Deputātus darbam parlamenta komisijās var deleģēt frakcijas.

Kā ziņots, līdz ar Baloža lēmumu NSL zaudēs frakcijas statusu un NSL pārstāvji Saeimā darbosies kā neatkarīgie deputāti. Frakcijas statuss tiek zaudēts tāpēc, ka tajā vairs nebūs nepieciešamie vismaz pieci deputāti no viena 12. Saeimas vēlēšanu kandidātu saraksta. Pērn no NSL frakcijas aizgāja arī Saeimas deputāti Silvija Šimfa un Arvīds Platpers.

Savukārt Balodis nolēma izstāties no NSL Saeimas frakcijas, lai paustu savu kritisko attieksmi pret Sudrabas kā oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas vadītājas darbu.

Sudrabai vienīgajai no oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļiem joprojām nav pielaides valsts noslēpumam, kas būtu nepieciešama darbam ar klasificēto izmeklēšanas informāciju. Satversmes aizsardzības birojs (SAB) joprojām veic par viņu pārbaudi. SAB preses pārstāve Iveta Maura aģentūrai LETA teica, ka SAB pārbaudi veic normatīvajos aktos noteiktajos termiņos, tomēr katras lietas izskatīšanas ilgums ir atkarīgs no pārbaudāmās vai noskaidrojamās informācijas apjoma par konkrēto personu.

Kā zināms, Sudraba kā Krievijai vēlama amatpersona pieminēta arī oligarhu sarunās. Pati komisijas vadītāja, kad tika ievēlēta parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadībā, solīja, ka pametīs komisiju, ja viņai netiks dota piekļuve valsts noslēpumam. Nākamnedēļ komisija beigs savu darbu ar galaziņojumu, taču, kā redzams no Sudrabas Ir sniegtās atbildes, viņa netaisās pamest komisijas vadību.

Komentāri (9)

J.šveiks 16.01.2018. 11.45

viņa tāpat kā matrosovs ,ir gatava mesties uz ambrazūru

+2
-1
Atbildēt

2

    basta > J.šveiks 18.01.2018. 21.18

    Un cik savu tuvinieku dzīvības esi gatavs noziedot, lai izpirktu Zatļeru?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    tonijs > J.šveiks 16.01.2018. 16.24

    Loģiski, citādi nesaņems apsolīto honorāru no Šķēles, Šlesera un Lemberga. Atcerēsimies, ka viņa bija gatava vadīt komisiju pat bez algas.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

lno 16.01.2018. 22.08

Arvien vairāk ZZS biedru izsakās par sadarbību ar “Saskaņu” http://www.la.lv/draudziga-roka-pari-sarkanajam-linijam/
Lai tas nenotiktu jābalso par JKP.

+2
-3
Atbildēt

1

    BardainaisSigne > lno 17.01.2018. 12.25

    Viņš spriež, ka pēc nākamajām Saeimas vēlēšanām tīri teorētiski varam nonākt situācijā, kad starp latviskajām partijām koalīcija nav iespējama.====Ja balsosim par JKP,tad starp latviskajām partijām koalīcija būs iespējama?

    0
    0
    Atbildēt

    1

    lno > Bārdainais Signe 17.01.2018. 14.54

    Juris Jurašs
    43 мин. ·
    Koncernam “Latvijas dzelzceļš” pamatīgas ziepes!
    Polijas tiesībsargi pieteikuši karu visiem tiem, kas pēdējo 10 gadu laikā no Polijas budžeta, īstenojot prettiesiskas PVN shēmas, izkrāpuši miljardiem eiro! Neoficiāla informācija liecina, ka latvju bāleliņi, kuri iesaistījušies PVN izkrāpšanā pēdējo gadu laikā, Polijas budžetam nodarījuši zaudējumus aptuveni 2 miljardu eiro apmērā! Nepamet sajūta, ka Verners Lūsis, kurš tiek uzskatīts par vienu no daudzajiem Lemberga interešu pārstāvjiem koncernā “Latvijas dzelzceļš”, nebūs vienīgais, kurš pēc Polijas tiesībsargu lūguma tiks aizturēts un izdots Polijai tiesāšanai! Būtu interesanti noskaidrot, vai Verners Lūsis vēl joprojām neieņem kādu citu nozīmīgu amatu “LDz loģistika”, piemēram – izpilddirektora amatu? Domāju, ka tuvākajā laikā, uzzināsim daudz jaunumu, saistībā ar LDz vadošo darbinieku iespējamo iesaisti dažādu noziegumu izdarīšanā! Lembergs nepalīdzēs!

    +1
    0
    Atbildēt

    1

    BardainaisSigne > lno 17.01.2018. 16.29

    Nu,mediji Lembergu saista ar visu ko.Domā,līdz vēlēšanām šādu saistību pierādīs?

    +2
    -1
    Atbildēt

    1

    lno > Bārdainais Signe 17.01.2018. 16.53

    Nu kā svētam var piesiet šādas neģēlības?:)

    0
    -1
    Atbildēt

    1

    BardainaisSigne > lno 17.01.2018. 17.00

    Tas nebūt nav tas galvenais,arī par Jurašu ir šis tas runāts,nu un?Pagaidām tikai pīāristu cīņas.Lembergs vot atbildēs šitā: https://www.youtube.com/watch?v=brmJVJpfTOQ un,ja nebūs faktu,ko likt uz galda,atliks tikai noticēt kādam ar smukāku frizūru,bet ticīgo mums Latvijā ir liels daudzums.Mēs tak galugalā esam kristīga sabiedrība:D

    0
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu