Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Staļina nāve
Kristīne Simsone

oooc Staļina nāve / The Death of Stalin. Satīrisks, paskarbs farss par drudžaino stīvēšanos ap varu PSRS pēc Staļina nāves. Itāļu izcelsmes skotu režisora Armando Ianuči veidotā filma vai plīst no melna humora, kurā 50. gadu padomju augstie funkcionāri atainoti kā sīkmanīgi ložņas, kas nemitīgi iekuļas afērās. Protams, filmas sasaisti ar realitāti un vēsturisko faktu precizitāti nevajadzētu pārspīlēt — šī ir humoristiska stilizācija. Latvijas publika filmas humorā nolasīs arī smeldzīgus apakštoņus. No 12. janvāra.

ooo Cilvēks vilcienā / The Commuter. Ikdienišķs trilleris, kura stāsts par nežēlastībā kritušu apdrošināšanas klerku kūleņo no visabsurdākajiem sižeta pavērsieniem līdz reālai spriedzei. Filmas — viena cilvēka «šova» — galvenais varonis īru aktiera Liama Nīsona atveidojumā ir tās dzinējspēks, pārējos personāžus atstājot garāmejošu otrā plāna statistu lomiņās. Stāsta klaustrofobiskā norises vieta — trilleru žanra tik iecienītais vilciens — ir atjautīgs šižeta risinājums, taču liesās idejas filmas vēstījuma pamatā šo darbu padara ātri aizmirstamu. No 12. janvāra.

ooo Somālijas pirāti / The Pirates of Somalia. Drāma, kas dokumentālisma stilistikā aplūko savulaik ziņu virsrakstos dominējošos Somālijas pirātu grupējumus. Vēstījumu izklāstot no censonīga jaunā žurnālista perspektīvas, filmai izdodas sistemātiski kāpināt spriedzi un stāstam piešķirt humoristiski familiāru noskaņu. Taču pretenzija iztirzāt sociopolitiski komplicētu jautājumu — pirātu fenomenu — paliek neīstenota. No 12. janvāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu