Lembergs melo par pierādījumu neesamību “Rīdzenes” sarunām • IR.lv

Lembergs melo par pierādījumu neesamību “Rīdzenes” sarunām

91
Aivars Lembergs preses konferencē.

Žurnāls “Ir” publisko atbildi Aivaram Lembergam un atgādina: meliem īsas kājas

Žurnāls “Ir” nolēmis publiskot Aivaram Lembergam sniegto atbildi uz viņa prasību uzrādīt pierādījumus vai atsaukt nepatiesas ziņas “Ir” publiskotajās oligarhu sarunās. Iemesls šādam lēmumam ir meli, kurus Aivars Lembergs turpina izplatīt, komentējot “Rīdzenes” sarunu autentiskumu.

Uzstājoties Latvijas Televīzijas ēterā šā gada 5. septembrī raidījumā “1:1”, Aivars Lembergs uz žurnālista jautājumu, vai viņš publiskotajās “Rīdzenes” sarunās atpazīst sevi un tās ir autentiskas, atbildē sniedza nepatiesu informāciju par saraksti ar žurnāla “Ir” redakciju.

Raidījumā Lembergs paziņoja, ka esot lūdzis “Ir” redakcijai, kā arī Latvijas Televīzijai un Latvijas Radio iepazīstināt viņu ar dokumentu, kas apliecina publicēto sarunu autentiskumu, un “fonoskopisko ekspertīzi, kas norāda, ka Lembergs ir tas, kas tur runā”. Viņš esot gaidījis atbildi, bet “diemžēl, žurnāls “Ir” un arī citi mediji, ko es piesaucu, atbildēja, ka viņiem nav tādu pierādījumu, viņi man neko nevar iedot.” (Skat. video no 4:05)

Lemberga sniegtā informācija neatbilst patiesībai – viņš nekorekti atspoguļo gan savu lūgumu “Ir” redakcijai, gan “Ir” sniegto atbildi. Līdzīgi nepatiesu informāciju viņš publiski sniedzis jau iepriekš.

“Lembergs atkal melo. “Ir” nekad nav apgalvojis Lembergam, ka redakcijai nav pierādījumu oligarhu sarunu autentiskumam. Tieši otrādi, esam daudzkārt apliecinājuši, ka sarunas ir īstas un nepieciešamības gadījumā redakcija spēs to pierādīt tiesā. Meli, izlocīšanās, faktu “aizmiršana” un žurnālistu apvainošana ir Lemberga parastā taktika, ko viņš izmisīgi izmanto, lai izvairītos no atbildēm par savu necienīgo izrunāšanos “Rīdzenē”. Bet jāatgādina, ka meliem ir īsas kājas,” komentē “Ir” galvenā redaktore Nellija Ločmele.

Lai izgaismotu Lemberga melus jautājumā par oligarhu sarunu autentiskumu, “Ir” pilnā apjomā publicē atbildi, ko jūlijā sniedza uz Lemberga vēstuli redakcijai.

Ar 19. jūliju datētā vēstulē Lembergs norādīja uz trim rakstu turpinājumiem, kuros žurnāls “Ir” šā gada jūnijā publiskoja viesnīcā “Rīdzene” no 2009. līdz 2011. gadam notikušās sarunas, ko KNAB ierakstīja un vēlāk izmantoja par pamatu tā sauktās oligarhu krimināllietas izmeklēšanā.

Lembergs lūdza “Ir” redakciju “iepazīstināt mani un/vai izsniegt Jūsu rīcībā esošos normatīviem aktiem atbilstošus pierādījumus, kas apliecina, ka es esmu rakstos minēto tā saucamo “Rīdzenes sarunu” dalībnieks” vai pretējā gadījumā atsaukt “izplatītās ziņas un/vai patiesībai neatbilstošos apgalvojumus”. Lemberga vēstulē nebija pieminēta ne fonoskopiska ekspertīze, ne kādi citi dokumenti, uz kuriem viņš atsaucās LTV raidījumā “1:1”.

Uz šo vēstuli 27. jūlijā “Ir” redakcija sniedza atbildi, kurā apliecināja, ka raksti “Tu ar politiku taisīji sev naudu, Ainār!” (15.06.2017.), “Lembergu par premjeru, bļaģ” (22.06.2017.) un “Preses kastrēšana” (29.06.2017.) balstās faktiski notikušās, izmeklēšanas iestāžu fiksētās sarunās viesnīcā “Rīdzene”, un “Ir” publikācijās šo sarunu saturs ir patiesi atspoguļots.

Vienlaikus “Ir” norādīja, ka Lemberga iesniegums nesatur nevienu konkrētu prasību atsaukt kādu nepatiesu, godu un cieņu aizskarošu ziņu, tāpēc jāsecina, ka pats Lembergs nav konstatējis šādas ziņas “Ir” rakstos.

Tāpat “Ir” redakcija norādīja, ka Lemberga prasība sniegt “normatīviem aktiem atbilstošus pierādījumus” nav saprotama, jo iesniegumā nav minēts neviens redakcijai saistošs “normatīvs akts”, kas definētu “atbilstošu pierādījumu” jēdzienu vai paredzētu viņam tiesības saņemt jebkādu nepublicētu informāciju.

 

Komentāri (91)

dzeris49 11.09.2017. 10.22

Bijušajiem kompartijas un pārējiem PSRS laika funkcionāriem melošana, protams, ir viņu otrā daba un būtība, viņi visi taču “ticēja” komunisma uzvarai, utt., par ko bazūnēja no tribinēm.

Par Lembergu sen viss skaidrs, viņš grauj Latvijas politisko un tiesisko vidi savās un Krievijas interesēs, jābrīnas tikai par tiem bezsmadzeņu īpatņiem, kas balso par ZZS, tātad, par viņu.

+24
-1
Atbildēt

0

rinķī apkārt 11.09.2017. 08.14

Kafka nav jālasa, Process uz vietas :) Vienīgā atšķirība no romāna – “Rīdzenes šova” galvenie varoņi ir noziegušies pret valsti, bet esošie likumi procesa laikā tiek apgriezti tā, lai vainīgie pārtaptu par cietušajiem, un izskatās, ka tas procesa virzītājiem arī izdosies :)

Katrā ziņā šis vietējais “process” tiks vilkts un muļāts līdz brīdim, kad sabiedrības apziņā “Rīdzenes sarunas” zaudēs savu aktualitāti, un izgaisīs no atmiņas.

+18
-1
Atbildēt

1

    basta > rinķī apkārt 11.09.2017. 15.52

    to rinķī apkārt

    Sarunas dzirdēji, jeb kā normāls homo sovieticus ēd visu, kas iemests traucinā? Kāpēc, lai pēc septiņiem gadiem pēkšni uzradusies “aktualitāte”, atkal pazustu? Varbūt tā nebija nekāda aktualitāte, tikai mēģinājums daudz maz saprātīgos ministrus: Dūklavu un Auguli, nomainīt ar kazlovskiem un rinkēvičiem?

    0
    -3
    Atbildēt

    0

dzeris49 11.09.2017. 09.57

Laikam, Gebelss pateica – jo meli ir nekaunīgāki, jo tiem vairāk ticēs.

Un Lembergs rīkojas taisni pēc tāda principa.

Manuprāt, Lemberga paziņojumi att. uz NATO, ka NATO ir okupējis Latviju, utt., jau būtu pietiekams iemesls, lai šo te izbijušo kompartijas funkcionāru un patreizējo “pelēko kardinālu” pilnībā ignorētu un izslēgtu no politiskās aprites, bet – tikai ne Latvijā.

Lemberga elektorāts tāpat par to balsos, lai ko viņš arī nedarītu, jo Lembegs spekulē uz viszemiskākajiem cilvēku instinktiem un uz muļķību, un, galvenais, uz nostalgiju pēc PSRS.

Un, šinī sakarā, gribas uzprasīt NA zicpriekšēdētājam Dzintaram – ko viņš domājis, savulaik paziņojot, ka Lembergam piederošā ZZS ir tuvākie partneri NA?

Viņš nesaprot, ka Lembergs ir neatkarīgās Latvijas ienaidnieks, un tas ZZS elektorāts arī, īstenībā, ir Latvijas nelaime un ienaidnieki, kaut, iespējams, viņi paši to nesaprot( atšķirībā no Lemberga, kurš visu saprot lieliski)?

Jo, lai ko es arī nedomātu par NA, par Latvijas ienaidniekiem es tos neuzskatu.

+13
-2
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu