No likuma izslēgs normu par amatpersonu vārdu un atlīdzības publiskošanu • IR.lv

No likuma izslēgs normu par amatpersonu vārdu un atlīdzības publiskošanu

22
NULL

Saeima jautājumu par amatpersonu vārdu un atalgojuma publiskošanu plāno atstāt valdības ziņā

Saeima šodien atbalstīja otrajā lasījumā ierosinājumu no Valsts pārvaldes iekārtas likuma izslēgt normu, ka līdz ar valsts iestādes amatpersonām izmaksāto atalgojumu ir jāpublicē arī to vārdi un uzvārdi, vēsta aģentūra LETA. Saeimai par šo likumprojektu vēl būs jālemj galīgajā lasījumā.

No likuma tiks svītrota norma, ka iestādes amatpersonām izmaksāto atalgojumu katru mēnesi publicē iestādes mājaslapā internetā, norādot vārdu, uzvārdu, amatu un un izmaksātā atalgojuma summu. Plānots, ka izmaiņas stāsies spēkā 2018.gada 1.janvārī.

Iepriekš šo priekšlikumu atbalstīja atbildīgā Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija pēc Saeimas Juridiskā biroja ierosinājuma, jo jautājums par amatpersonām izmaksātā atalgojuma publiskošanu tiek regulēts Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā. Saeima šajā likumā arī pieņēmusi grozījumus, ar kuriem tiks noteikts, ka cita informācija par amatpersonai izmaksāto darba samaksas apmēru būs pieejama valdības noteiktajā apjomā.

Tā jautājumu par valsts amatpersonu vārdu un uzvārdu publiskošanu par saņemto atlīdzību plānots atstāt valdības ziņā, aģentūrai LETA iepriekš skaidroja Juridiskā biroja vecākais padomnieks Gatis Melnūdris. Viņš norādīja, ka iepriekš notikušajās diskusijās nav izskanējuši plāni valdībai lemt atteikties no vārdu un uzvārdu publiskošanas.

Komentāri (22)

dzeris49 11.05.2017. 13.48

Un tas ir pareizi, vispār, derēja visu to, kas saistīts ar amatpersonu algām, prēmijām, un arī pārkāpumiem, arī viņu īpašumiem, uzkrājumiem, utt., utt., pasludināt par valsts noslēpumu.

Nebūtu slikti pasludināt par valsts noslēpumu arī vispār budžeta izlietojumu.

Jo “kvaukšķu” tiesības un pienākums ir maksāt nodokļus, un tas ir arī viss.

Kā šos nodokļus izlieto, katram muļķim nav jāzina, lai stāv pie ratiem.

+4
-1
Atbildēt

1

    basta > dzeris49 12.05.2017. 12.21

    Vienotība un SC cenšās kopēt savas sugas un saprāta brāļus, Kremļa varas partiju.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu