Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Nosodījumu un protestus daudzās pasaules valstīs izraisījis ASV prezidenta Donalda Trampa dekrēts, ar kuru viņš atzina Jeruzalemi par Izraēlas galvaspilsētu līdzšinējās Telavivas vietā. Tādējādi Tramps atteicās no desmitiem gadu ilgās nostājas, ka vienošanās par pašreiz divās daļās sašķeltās Jeruzalemes statusu jāpanāk abpusējās izraēliešu un palestīniešu miera sarunās. Savukārt ES ārlietu pārstāve Federika Mogerīni paziņoja, ka neatzīs Jeruzalemi par Izraēlas galvaspilsētu, līdz netiks panākta vienošanās ar palestīniešiem. FOTO — AFP/LETA

Pagājušajā nedēļā Lielbritā-nija un EK panāca kompromisu trijos izstāšanās no ES pamatjautājumos par Lielbritānijā patlaban dzīvojošo 3,2 miljonu ES pilsoņu tiesībām, tā dēvēto izstāšanās rēķinu un par Ziemeļīrijas robežas atvērtību ar Īriju.

Eiropas Komisija ES Tiesā iesūdzēja Čehiju, Poliju un Ungāriju par atteikšanos pārvietošanas programmas ietvaros uzņemt patvēruma meklētājus, kuri ieradušies Grieķijā un Itālijā. Ungārija un Polija nav uzņēmusi nevienu patvēruma meklētāju, bet Čehija — 12.

Pēc triju gadu kara ar parādi Irākā svētdien atzīmēja uzvaru pār džihādistu grupējumu Daesh. Premjers paziņoja — karš ar grupējumu ir beidzies, un irākiešu spēki ir pilnībā atguvuši kontroli pār Sīrijas robežu.

Krievijas prezidents Vladi-mirs Putins pirmdien ieradās aviācijas bāzē Sīrijā un pavēlēja izvest Krievijas karaspēku, kas tur atrodas kopš 2015. gada.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu