Nežēlīgais likums • IR.lv

Nežēlīgais likums

2
Pauls Raudseps

Koalīcija gatavojas atņemt 300 000 cilvēku pilnvērtīgu veselības aizsardzību

Everita ir trešās grupas invalīde, kurai muguras problēmas neļauj ilgstoši stāvēt vai sēdēt. Viņa var izdzīvot, pateicoties bērnu atbalstam, un, kad Latvijas Radio viņai prasīja, ko viņa domā par jauno veselības finansēšanas likumu, viņa atbildēja — «es paskatījos, un tad mani pārņem šausmas». Viņa nav vienīgā. Jolanta no Kandavas novada Zantes pagasta ir audžumāte, kas rūpējas par trim bērniem — vienam ir trīs gadi, diviem pieci gadi — un šīs atbildības dēļ nevar strādāt kādu citu darbu. Tuvākā pilsēta ir 30 kilometru attālumā. «Kā lai es tieku astoņos uz darbu, ja bērnudārzs tikai no astoņiem strādā, kā lai tieku atpakaļ piecos, ja bērnudārzs ciet?» viņa atvaicā, kad LR uzdod jautājumu par darba iespējām.

Tie ir tikai divi cilvēki, kuriem topošais likums par veselības aprūpes finansēšanu atņemtu «apdrošināšanu» — pieeju gandrīz visiem medicīnas pakalpojumiem, izņemot ātro palīdzību un ģimenes ārsta apmeklējumus.

Kopumā, pēc iesniedzēju aprēķina, veselības apdrošināšanu zaudētu 300 000 cilvēku.

Trīs simti tūkstošu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu