Dukurs kļūst par čempionu - Tretjakovam SOK atņem zeltu • IR.lv

Dukurs kļūst par čempionu – Tretjakovam SOK atņem zeltu

6
Skeletonists Martins Dukurs. Foto: Evija Trifanova, LETA

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) trešdien atņēma Krievijas skeletonistam Aleksandram Tretjakovam 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīto zelta medaļu, līdz ar to par olimpisko čempionu kļuvis Latvijas skeletona līderis Martins Dukurs, kurš Sočos palika otrais. Viņa brālim Tomasam Dukuram pienākas bronzas godalga, ziņo LETA.

Tretjakovs, tāpat kā virkne citu Krievijas sportistu, tika turēts aizdomās par dopinga provju viltošanu Soču Olimpiādes laikā. Šīs lietas izskatīja speciāla SOK komisija Denisa Osvalda vadībā, pēc kuras rekomendācijām, SOK arī pieņēma lēmumu atņemt Tretjakovam medaļu.

Tāpat krievu skeletonistam uz mūžu aizliegts piedalīties olimpiskajās spēlēs, tāpēc viņš februārī nevarēs startēt 2018.gada Phjončhanas Olimpiādē.

Līdzīgas sankcijas skārušas arī Krievijas skeletonisti Jeļenu Ņikitinu, kura Sočos tika pie bronzas dāmu sacensībās.

Līdz ar to Martins Dukurs kļuvis par pirmo Latvijas sportistu kopš neatkarības atgūšanas, kurš Ziemas olimpiskajās spēlēs izcīnījis čempiona titulu.

Komentāri (6)

andrejs 22.11.2017. 22.11

Krievija neof. komandu vērtējumā Soču ZOS noslīdējusi uz trešo vietu.
P.s. pirms dopinga rijēju diskābeļa bija pirmie.

+2
0
Atbildēt

0

Pēteris Karlsons 22.11.2017. 20.25

Olimpiādes sacensībās aizdomas radīja visi Tretjakova braucieni- pilnīgi vienādi rezultāti. It kā brauktu robots. Labi, ka taisnība triumfējusi. Taču, kā teicis Martins, viņam pašam patiesa liela prieka par šādi izcīnītu zelta medaļu nebūs. Viņš ir īsts sportists, tāpēc vēlēsim Martinam “īstu” zeltu izcīnīt Phjončhanā, un brālim Tomasam – ierindoties Martinam līdzās!

+2
0
Atbildēt

0

tonijs 22.11.2017. 20.21

Agri vai vēlu, bet taisnība uzvar. Milzīgs prieks par visu Dukuru ģimeni, apsveicu!

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu