Bronzas laikmeta dārzenis

  • Aivars Kļavis
  • 08.11.2017
  • IR
Garīšu īpašnieks Jānis Čaročinskis.
Foto — Edmunds Brencis, Picture Agency

Garīšu īpašnieks Jānis Čaročinskis. Foto — Edmunds Brencis, Picture Agency

Zemnieku saimniecībā Garīši izaudzētie un pārstrādātie kāposti iekarojuši stabilu vietu veikalu plauktos. Tos ēd arī Igaunijā, Lielbritānijā, Īrijā, bet pati saimniecība kļuvusi par vienu no lielākajiem dārzeņu audzētājiem Latvijā

Vispirms bija kāposti, un tikai pēc tam nodibināta zemnieku saimniecība Garīši, kur tos audzē un pārstrādā jau 22 gadus.

Oktobra pēdējā nedēļā, kad bijām Kuldīgas novada Vārmē, pēc ilgāka laika atkal varēja tikt uz lauka. Termometrs rādīja tikai nedaudz virs nulles, seju svilināja ass vējš, bet strādnieki un traktors beidzot starp vagām varēja pārvietoties, nebaidoties nogrimt izmirkušajā mālā. Gribot negribot prātā nāca doma, ka lielākā daļa cilvēku, kas nopērk veikalā plastmasas spainīti ar skābētiem, sautētiem vai marinētiem kāpostiem, pat nespēj iedomāties, cik grūti tie reizēm nākuši un cik daudz darba prasījuši.

Jaunākajā žurnālā