Vīrusa Magonis • IR.lv

Vīrusa Magonis

4
Aivars Ozoliņš

Vai arī 500 tūkstošu kukuļa lieta ieprogrammēta nekādam iznākumam?

Kukuļņemšanā apsūdzētais bijušais Latvijas Dzelzceļa šefs Uģis Magonis varbūt ir tikai «zaldāts» Latvijas politbiznesa hierarhijā, tomēr pēc apcietināšanas acīmredzot nav «uzmests», un viņa lietas virzība tiesā notiek viņam labvēlīgi. Sistēma ir iekopta un strādā.

Lietas izskatīšana pēc būtības Limbažu rajona tiesā pagājušo piektdien pat nesākās. Nākamo tiesas sēdi tiesnesis Kārlis Jansons nolika pēc četriem mēnešiem – 15. janvārī. Taču pirms tam parūpējās gan atdot Magonim pusi no viņa iemaksātās drošības naudas – 200 tūkstošus -, gan aizliegt žurnālistiem ierakstīt tiesas norisi.

Valsts apsūdzības uzturētāja prokurore Evita Masule atbalstīja gan aizliegumu veikt video un audio ierakstus, gan Magoņa advokātu lūgumu atcelt viņam aizliegumu izbraukt no valsts un tikties ar otru apsūdzēto Oļegu Osinovski. Tiesnesis to atbalstīja daļēji – tikties atļāva, izbraukt ne. Un noraidīja Osinovska advokātes lūgumu sadalīt lietu un daļu nodot izskatīšanai tiesai Igaunijā, kaut gan prokurorei pret to nebija iebildumu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu