Žurnāls: Daugavpili vada "mazākumvaldība" • IR.lv

Žurnāls: Daugavpili vada “mazākumvaldība”

39
Rihards Eigims lasa avīzi. Foto: Ieva Lūka, LETA

Lai arī Eigims Daugavpils domē tika ievēlēts no “Mūsu partijas” saraksta, viņš joprojām ir LZS biedrs

Īsā laikā pēc pašvaldību vēlēšanām jūnijā otrajā lielākajā Latvijas pilsētā Daugavpilī jau nomainījusies valdošā koalīcija, turklāt patlaban pie varas ir partija, kas ieguva mazāko vēlētāju atbalstu – tikai četrus mandātus no 15.

Žurnāls “Ir” ceturtdien raksta, ka Daugavpils domi patlaban pēc sestdien notikušās pilsētas galvas pārvēlēšanas, kad “Saskaņas” pārstāvi Andreju Elksniņu domes priekšsēdētāja amatā nomainīja no saraksta “Mūsu partija” ievēlētais Rihards Eigims, vada trīs deputāti no mazāko vēlētāju atbalstu saņēmušā “Mūsu partijas” saraksta. Turklāt divi no viņiem ir bezpartijiskie. Tas rada bažas par koalīcijas stabilitāti un arī Eigima ilglaicīgumu pilsētas vadībā.

Jautājums par Daugavpils jaunās koalīcijas saliedētību pēc “Saskaņas” pārstāvja gāšanas sestdien ir svarīgs arī tāpēc, ka pašreizējā mēra Eigima sadarbības partneres Latgales partijas pārstāvji konsekventi atteicās pretendēt uz amatiem pašvaldībā. Latgales partijas līderis Jānis Lāčplēsis, kuram pirms vēlēšanām bija nesaskaņas ar Eigimu, izvairās no paskaidrojumiem un aizbildinās ar atbildi “amati nav galvenais”.

Tomēr gan Eigims, gan Lāčplēsis tūlīt pēc vēlēšanām bija Rīgā uz sarunām ar Latvijas Zemnieku savienības (LZS) vadītāju Augustu Brigmani. Lai arī Eigims Daugavpils domē tika ievēlēts no “Mūsu partijas” saraksta, viņš joprojām ir LZS biedrs. Toreiz Lāčplēsis atteicās ar Eigimu veidot koalīciju, lai tas kļūtu par pilsētas mēru.

Taču pāris nedēļas pēc Elksniņa saimniekošanas sākuma Daugavpils domē Lāčplēsis mainīja domas par iespējamo koalīciju ar Eigimu, raksta žurnāls. Augustā atkal notika konsultācija Rīgā ar ZZS pārstāvjiem Brigmani un zemkopības ministru Jāni Dūklavu. Tad arī Elksniņa “dienas bija skaitītas”.

Kā zināms, 2.septembrī Daugavpils dome no priekšsēdētāja amata atcēla Elksniņu, bet vietā ievēlēja Eigimu. “Saskaņai” kā pašreizējai pilsētas domes opozīcijas partijai šonedēļ neizdevās gāzt Eigimu arī ārkārtas sēdē.

Vairāk par situāciju Daugavpilī lasiet rakstā “Saskaņa beigusies” šeit.

Komentāri (39)

andrejs 07.09.2017. 17.24

Vai Latgales partijai nav noslēgts līgums ar Vienotību?

+1
-2
Atbildēt

0

valdemir 07.09.2017. 14.15

Neliels stress un iesāktās ģēlas var kruķīt tālāk, uz matračiem nav jāliekas.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu