Sprūda sertifikāta darbība izbeigta, jauna administratore "Dzimtās sētas" maksātnespējai • IR.lv

Sprūda sertifikāta darbība izbeigta, jauna administratore “Dzimtās sētas” maksātnespējai

20
Māri Sprūdu konvojē uz tiesas sēdi. Foto: Paula Čurkste, LETA

Par “Dzimtās sētas” maksātnespējas procesa jauno administratori iecelta Jekaterina Galuška

Pēc bijušā maksātnespējas administratora Māra Sprūda iesnieguma izbeigta viņa sertifikāta darbība, aģentūru LETA informēja Maksātnespējas administrācijas (MNA) direktore Inese Šteina. Iesniegumu administrācija saņēma 15.augustā. Par Sprūda pirms tam administrētās “Dzimtās sētas” maksātnespējas procesa jauno administratori iecelta Jekaterina Galuška, liecina Uzņēmumu reģistrā pieejamā informācija.

Galuška aizvietos Sprūdu, kurš patlaban atrodas apcietinājumā, jo viņam inkriminēta izspiešana un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana.

Kriminālprocesā par iespējamiem pārkāpumiem uzņēmumu “Dzimtā sēta” un “Peltes īpašumi” maksātnespējas procesos starp aizdomās turētajiem ir nu jau no amata atstādinātais Sprūds, viņa dzīvesbiedre Gulbe, kā arī kādreizējais Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs, bijušais Nacionālās apvienības ģenerālsekretārs Aigars Lūsis.

Sprūda aizstāvis citā procesā, kas saistīts ar likvidējamo “Trasta komercbanku”, Jānis Rozenbergs aģentūrai LETA jūnijā apstiprināja, ka Sprūdam ir aizdomās turētā statuss arī lietā par iespējamiem pārkāpumiem uzņēmumos “Dzimtā sēta” un “Peltes īpašumi”.

 

Komentāri (20)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu