"Oligarhu lietas" parlamentārajai izmeklēšanai lūdz nodrošināt konsultantu un tehnisko sekretāru • IR.lv

“Oligarhu lietas” parlamentārajai izmeklēšanai lūdz nodrošināt konsultantu un tehnisko sekretāru

35
Notiek Saeimas Parlamentārās izmeklēšanas komisijas par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti kriminālprocesās Nr.16870000911 sēde. Foto: Edijs Pālens, LETA

Sudraba atteikusies no piemaksas par parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadīšanu

“Oligarhu lietas” parlamentārās izmeklēšanas komisijai nepieciešams nodrošināt konsultantu, tehnisko sekretāru un saimnieciskos un reprezentācijas izdevumus 100 eiro mēnesī, ar šādu iesniegumu Saeimas Prezidijā vērsusies komisijas priekšsēdētāja Inguna Sudraba (NSL).

Parlamenta Prezidijs ceturtdien iesniegumu nodeva izpildei Saeimas Administrācijā.

Sudraba lūdz nodrošināt konsultanta un tehniskā sekretāra darba apmaksu, kā arī divas ar datoriem, printeriem un telefonu aprīkotas darba vietas. Pašlaik notiek šo abu amatu izpildītāju meklēšana.

Konsultanta pienākumi būs nodrošināt saraksti ar institūcijām, analizēt un strukturēt saņemto informāciju, sniegt komisijas sēdēs ziņojumus par iesūtīto informāciju un saraksti, sagatavot un iesniegt komisijai atbilžu projektu uz personu iesniegumiem un sagatavot komisijai nepieciešamo informācijas apjomu un analīzes.

Tehniskā sekretāra pienākumi būs strādāt ar adresēto korespondenci, nodrošināt un koordinēt dokumentu plūsmu, protokolēt komisijas sēžu gaitu, noformēt protokolu, apkopot, pavairot un izsūtīt saņemto informāciju un materiālus un kārtot komisijas darba organizatoriskos un saimnieciskos jautājumus.

Sudraba oficiāli atteikusies arī no piemaksas par komisijas vadīšanu. Iesniegumā Saeimas Prezidijam Sudraba atteikusies “no jebkādas man pienākošās piemaksas” par parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājas pienākumu pildīšanu, ziņo LETA.

Kā ziņots, Saeima 21.jūlijā izveidoja parlamentārās izmeklēšanas komisiju par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā.

Izmeklēšanas komisija izveidota, lai izvērtētu krimināllietā esošo informāciju par iespējamu valsts nozagšanu un faktorus, kas noveduši pie šīs krimināllietas izbeigšanas pirmstiesas izmeklēšanas stadijā.

 

Komentāri (35)

Absints 03.08.2017. 13.33

Pievienoja viedokli pie raksta Ar “oligarhu lietu” Saeimas komisija grib iepazīties, parakstot saistību rakstu 1.augusts 2017 22:56

Es īstenībā Sudrabu nesaprotu. Pat, ja viņa ir tikai “pieminēta”, pat, ja viņa ir tīra kā bērna asara, Sudraba būtu jāatkāpjas, jo aizdomu ēna par viņu rada aizdomu ēnu par visu komisiju. Ja viņa to nedara, tad ir divi potenciālie iemesli- viņa ir “iecelta”par ugunsdzēsēju no Rīdzenes sarunu dalībnieku puses”, vai arī “viņai ir ambīcijas būt par “priekšnieci” par katru cenu”.

Abos scenārijos komisijas rezultāti tiks vērtēti kā neuzticami, un līdz ar to komisijai faktiski nav jēgas. Sudrabas atrašanās tās galvgalī, pat, ja aizdomām nav nekāda pamata- kas pat tā varētu būt, reducē šo institūciju uz nulli.

Ja Sudraba to nesaprot, varam viņai uzstādīt diagnozi..

+11
-1
Atbildēt

1

    west > 03.08.2017. 19.01

    Viņa nevar atkāpties, jo ir dota komanda – neatkāpties !

    No kā un kāpēc dota – to visi sen jau zina.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

Es 03.08.2017. 19.35

ērikuļa troļļa dabu var aplūkot tur pat kur troļļa andreja, abi aizstāv oligarhus un ZZS un lamā tos, ,kuri pošas uz protesta akcijām: https://www.irlv.lv/2017/7/12/ridzenes-sarunas-vai-nu-tagad-vai-nekad/viedokli#viedoklis_579156

+6
-1
Atbildēt

1

    Ēriks > Es 03.08.2017. 19.49

    Nekas tev trolli,nesanāks,normāli cilvēki tur redz to,kas patiešām tur ir,nevis to,ko tur ierauga …teiksim politkorekti,daudzcietušais valdiņa prāts.

    0
    -6
    Atbildēt

    0

zanE. 03.08.2017. 15.34

…darba apraksts:

– “Konsultanta pienākumi būs nodrošināt saraksti ar institūcijām, analizēt un strukturēt saņemto informāciju, sniegt komisijas sēdēs ziņojumus par iesūtīto informāciju un saraksti, sagatavot un iesniegt komisijai atbilžu projektu uz personu iesniegumiem un sagatavot komisijai nepieciešamo informācijas apjomu un analīzes.

– Tehniskā sekretāra pienākumi būs strādāt ar adresēto korespondenci, nodrošināt un koordinēt dokumentu plūsmu, protokolēt komisijas sēžu gaitu, noformēt protokolu, apkopot, pavairot un izsūtīt saņemto informāciju un materiālus un kārtot komisijas darba organizatoriskos un saimnieciskos jautājumus.”

…tad jau pielaidi valsts noslēpumam arī vajadzēs?…

+4
-1
Atbildēt

5

    andrejs > zanE. 03.08.2017. 15.50

    Labi, ka vismaz nelūdz jaunākā modeļa mobilo, kā trūcīgā B.Rubesa Mahimas traģēdijas lietā….

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    Es > zanE. 03.08.2017. 15.58

    Serebro inhunas tovariščs kutris, varētu sākt organizēt Saeimas komisiju, kura meklēs ārzemju apmaksātos aģentus… Izteicies, minētais biedris jau par to ir…

    Tikko attapos, ka nevar gan, jo tad jau paši sevi abi biedrīši serebro un kutris arī atradīs ;)

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    zanE. > zanE. 03.08.2017. 15.43

    …sniegs intervijas TV…Sudraba tak pieradusi TV kameru prožektoru gaismām, allaž jutusies kā zvaigzne…ar to arī kļuva populāra…

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    tonijs > zanE. 03.08.2017. 15.38

    Bet ko tad darīs pati komisija? Spriežot pēc darba aprakstiem, šie divi cilvēki arī visu izdarīs.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    Es > zanE. 03.08.2017. 15.54

    Labdien! Tomēr, tomēr… Vispār necilājot jautājumu par komisiju kā tādu un tās vadītāju, jāteic, ka kādas algotas personas esamība, kura nejūtas kā zvaigzne un nedomā tikai par to, vai būs šonedēļas dzeltenājā presē, bet arī veiks kādus reālus darbus, lai komisija tiešām darbotos, ir svarīga. Nozīmīgi būtu dabūt arī kādu, kurš šiem deputātiem, kuri domājas esam pasaules nabas, izstāsta, kas ir un kas nav skaskaņā ar likumu, jo Judina k-gs, domāju, tur būs pilnībā vientulis un atstumtais.

    Bet, kas nu protams liedz, uztaisīt brangas algas abiem darbiniekiem un pieņemt tur kādus partiju cilvēkus, vai savstarpēji vīrus un sievas kā gribule ar mammikinu…

    Redzēsim, kuru taciņu doesies inhunas serebro vadītā komisija…

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu