Šlesera Pīlēns • IR.lv

Šlesera Pīlēns

3
Aivars Ozoliņš

Neviena partija vēl nav izvirzījusi kandidātu Valsts prezidenta amatam

Ainārs Šlesers ir izmisumā. Valsts prezidenta vēlēšanas un iespēja gāzt valdību jau pēc diviem mēnešiem, taču neviens nopietni nestrādā, lai tā varētu notikt. Tad nu jādara pašam. Pagājušo sestdien savas pašreizējās partijas kongresā Šlesers paziņoja, ka atbalstīšot Uldi Pīlēnu, kuru amatam vēl nav izvirzījis pat viņa Apvienotais saraksts.

Taču norietošā oligarha paniskais izlēciens drīzāk palielina prezidenta Egila Levita izredzes palikt amatā.

Valsts prezidenta vēlēšanas notiks 31. maijā, bet kandidāti oficiāli jāpiesaka no 9. līdz 13. maijam. Pagaidām nav neviena kandidāta, ko kāda partija būtu apņēmusies izvirzīt, arī Levitu neviena nav. Nacionālā apvienība, kuras kandidāts viņš bija divās iepriekšējās vēlēšanās, šajā reizē vēl tikai vērtēšot, kādas ir viņa izredzes un kādas ir «alternatīvas».

Valsts nozagšanas biznesā vienmēr ir aktuāla Šlesera atziņa savulaik Rīdzenē, ka «jebkuru spēli nav jēgas spēlēt, ja tu nezini, ko darīs prezidents». Viņš zina, ko darīs prezidents Levits, un Saeimā ir atgriezies, lai atkal spēlētu. Taču trumpji tagad ir citiem. Tad nu ir pagrābis AS stiprāko kārti un sola, ka Pīlēns padzīšot Kariņu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu