"Lauku avīze" pārtop par "Latvijas mediji" • IR.lv

“Lauku avīze” pārtop par “Latvijas mediji”

40
Izdevniecības darbinieki pie ēkas ar jauno logo. Publicitātes foto

No laikraksta “Lauku Avīze” aizgūtais nosaukums kalpojis izdevniecībai jau gandrīz 30 gadus

Laikraksta “Latvijas Avīze” izdevējai AS “Lauku avīze” mainīts nosaukums, turpmāk to sauks AS “Latvijas mediji”, otrdien informē “Latvijas Avīze”.

Kā norāda medija pārstāvji, no laikraksta “Lauku Avīze” aizgūtais nosaukums kalpojis izdevniecībai jau gandrīz 30 gadus. Šajā laikā uzņēmums audzis un laikrakstam pievienots žurnālu klāsts, grāmatas, tematiskās avīzes, ziņu portāli, radiostacija “Kurzemes radio” un filmu studija “Dauka”, vēsta LETA.

“Esam nokļuvuši attīstības punktā, kad plašo organizāciju vairs nevar ietilpināt līdzšinējā nosaukumā – esam pārauguši “Lauku Avīzi”. Pēc pieciem mēnešiem mēs svinēsim mūsu laikraksta “Latvijas Avīze” nu jau 30.jubileju. Laikraksta pirmais numurs iznāca vēl tālajos pārmaiņu laikos, astoņdesmito gadu beigās. Liels paldies par to mums labi pazīstamajiem cilvēkiem Voldemāram Krustiņam, Viesturam Serdānam, Mārai Igaunei, Dacei Terzenai, Astrīdai Čukurei un daudziem citiem. No viena laikraksta esam izauguši līdz 19 dažādiem zīmoliem,” skaidro “Latvijas mediji” valdes priekšsēdētājs Guntars Kļavinskis.

Uzņēmuma nākotnes plāni pārsvarā saistīti ar digitālā satura attīstīšanu, piedāvājot plašāku un kvalitatīvāku saturu interneta lietotājiem līdzās jau esošajiem ziņu portāliem – “la.lv”, “veselam.lv”, “laukos.lv”, “praktiski.lv”.

Kļavinskis uzsvēra, ka uzņēmuma vērtības paliekot nemainīgas. “Latvijas mediji” tāpat kā līdz šim pārstāvēs latviskās vērtības – unikalitāte būšot latviskums un stingra nostāja nacionālo vērtību uzturēšanā. Tas ietverts arī jaunajā sauklī – “Latviski par svarīgo Latvijai!”, skaidro uzņēmuma pārstāvji.

Līdz ar nosaukuma maiņu uzņēmums ieguvis arī jaunu logotipu, kas apvienojot latvisko rakstu zīmes ar mūsdienu digitālās pasaules lakonismu un attēlo četras komunikācijas formas – rakstīto vārdu, attēlu, skaņu un digitālo saturu. “Jūs esat daudz un dažādi, tādēļ mūsu uzdevums bija sarežģīts – izstrādāt zīmolu, kas jūs vienotu un liktu lepoties ar piederību spēcīgam uzņēmumam,” skaidroja viena no jaunās identitātes autorēm – reklāmas aģentūras “Dingo & Schwarz” attīstības direktore Krista Teivāne.

“Latvijas avīze” apgrozījums pērn bija 4,419 miljoni eiro, kas ir par 4,2% mazāk nekā 2015.gadā, savukārt tās zaudējumi palielinājās daudzkārt, sasniedzot 197 315 eiro, liecina informācija “Firmas.lv”. Vadības ziņojumā teikts, ka pērn ieņēmumi no abonēšanas samazinājās par 137 197 eiro jeb 5,7% un reklāmas ieņēmumi samazinājās par 115 473 eiro jeb 10,7%, savukārt ieņēmumi no preses izdevumu un produkcijas pārdošanas 2016.gadā palielinājās par 53 317 eiro jeb 4,8% un pārējie ieņēmumi pieauga par 4167 eiro jeb 26,9%.

Salīdzinot ar 2015.gadu, uzņēmumam pieaugušas ražošanas izmaksas, kas saistīts ar “Lauku Avīzes” ieguldījumiem jaunu produktu izstrādē un esošo kvalitātes un satura uzlabošanā. Ziņojumā uzsvērts, ka uzņēmuma finanšu rādītāji ir stabili un naudas atlikums ir pietiekošs “Lauku Avīzes” tālākai attīstībai.

Uzņēmums dibināta 1991.gadā un tās pamatkapitāls ir 35 570 eiro. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Guntars Kļavinskis un tās locekļi – Aigars Stankēvičs un Edgars Čeporjus.

“Latvijas mediji” izdod laikrakstu “Latvijas Avīze” un tā pielikumu “Mājas Viesis”, žurnālus “Praktiskais Latvietis”, “Agro Tops”, “Medības”, “Praktiskie Rokdarbi” un “Planētas Noslēpumi”, tematiskās avīzes, “Lata” romānus, kā arī ikgadējos izdevumus – gadagrāmatas, kalendārus, izdevumu “Dārzkopja Padomnieks” u.c.

Tāpat uzņēmums uztur portālu “la.lv”. Nostiprinot izdevniecības pozīcijas un portāla personāla sastāvu, kopš 2013.gada īpaša uzmanība tiek veltīta uzņēmuma pozīciju uzlabošanai gan masu informācijas līdzekļu elektroniskajā vidē, gan izdevniecības produkcijas tirgū grāmatu segmentā.

 

Komentāri (40)

dzeris49 01.08.2017. 12.09

“Lauku avīze” bija tikpat “neatkarīga”, kā jebkura Lemberga propagandas lapele, virsraksta maiņa jau būtību nemaina.

+6
-5
Atbildēt

12

    Ēriks > dzeris49 01.08.2017. 18.12

    Kāds atsvars liberastiem,kas čupām salīduši televīzijā un radio,tak ir vajadzīgs.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    lno > dzeris49 01.08.2017. 15.36

    dzeris49. Vai tad līdz Aizputei vēl nav aizgājis, ka LA īpašnieks ir Ventbunkers, kurā Lembergam pieder 0.3%?:)

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    Austras koks > dzeris49 01.08.2017. 16.19

    tonij, bet no jūsu ieliktā linka un citāta izriet, ka lembim Ventbunkerā ir tikai 28%, un turklāt tos kontrolē viņa pretinieks Meroni, un jau kopš laikiem, kad krimināllietas ietvaros pārvaldi uzticēja Meroni, kas jau bija stipri pasen.

    Turklāt, cik atceros (info un linkus tagad nemeklēšu, nav laika), Latvijas Avīzē noteicēji jau gadiem bija Lemberga pretinieki Stepanovs, Berķis utt.

    Un vēl man nez kādēļ liekas, ka nesen (pēdējā gada laikā) tur arī bija kaut kādas izmaiņas, lai gan neesmu drošs, varbūt kļūdos. Bet tagad tiešām nav laika meklēt un skaidrot situāciju.

    Katrā ziņā, lembis tur nav nekāds noteicējs. Tādējādi tā drīzāk visu laiku bijusi pretlemberga avīze.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    basta > dzeris49 01.08.2017. 12.13

    Atmiņas atsvaidzināšanai fiziskā un garīgā darba un morāliem invaļidiem:

    Nodokļu maksātāju nauda „hazamazām”

    http://www.pietiek.com/meklesana

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > dzeris49 01.08.2017. 12.57

    Dzeri – es piecās minūtēs varu sameklēt ilustrāciju tam, ka, piemēram, NRA ir Lemberga avīze. Latvijas Avīze ir man viens no galvenajiem info avotiem, kurā raksta virkne godājami ļaudis, Gordons, piemēram. Tāpēc, ja nāc ar tādiem paziņojumiem par “Lemberga lapiņu”, tad ar piemēriem, lūdzu. Citādi Tev sanāk tāda birku karināšana ☺

    +5
    -7
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 01.08.2017. 13.48

    Kādi vēl piemēri?No dzera?Naše ģēlo pravoje,mi pobeģim!

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    andrejs > dzeris49 01.08.2017. 14.28

    Kādi vēl piemēri

    ————-

    Tas nekas, ka “Spolītis ir dzērājs, bet man viņš patīk”. Vai ne, dzeri?

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    tonijs > dzeris49 01.08.2017. 15.46

    Es 5 minūtēs sameklēju, ka Latvijas Avīze ir arī Lemberga avīze.

    “AS “LAUKU AVĪZE” vienīgais īpašnieks ar 100% uzņēmuma kapitāldaļām ir viens no Ventspils brīvostas vadošajiem naftas produktu pārkraušanas termināļiem AS “Ventbunkers”, kurš Lauku avīzē ieguldījis 35,57 tūkstošus eiro.”

    https://www.klientuportfelis.lv/lv/jaunumi/5418/lauku-avizes-valde-iecelts-edgars-ceporjus

    “Vai Aivaram Lembergam pieder «Ventbunkera» akcijas?

    Faktiski viņam pieder tikai viena «Ventbunkera» akcija no kopumā vairāk nekā 48 000 AS «Ventbunkers» akciju, taču pastarpināti, izmantojot ārvalstu uzņēmumu struktūru, ko es kontrolēju, Lemberga ģimenei pieder apmēram 28% «Ventbunkera» akciju patiesā labuma guvēja tiesības”

    http://www.tvnet.lv/financenet/viedokli/660466-meroni_lemberga_aktivitates_radijusas_tranzita_nozarei_milzigus_zaudejumus

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    lno > dzeris49 02.08.2017. 12.21

    Tas gan būtu brīnums, ja zanei patiktu tādi krietni cilvēki kā Mūrniece:):):)

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 01.08.2017. 18.44

    Jā, man, laikam, jāprasa nacionālklaunu elektorātam piedošana, viņus nemaz nepieminot LA kontekstā.

    Bet, galu galā, vai tad tur kāda milzīga starpība starp nacionālākstiem un to “tuvāko ideoloģisko partneri” Lembergu’un viņa ZZS, manuprāt, ja arī ir, tad tikai kosmētiska un sīkumos.

    Galu galā, nacionālpolitbiznesmeņu partijas daļa, pie kam “dominējoša”, ir TBLNNK, kura Lembergam klausīja uz svilpienu, tāpēc jau beidza savu darbošanos ar 2% reitingu un bija spiesta sapāroties ar to VL, un tad radās tāds kopējs “bērniņš” – NA, kas no vienas partijas aizguva to ārkārtīgi primitīvo populismu, un atkal no otras – to liekulību, bezprincipalitāti, un izkoptas politbiznesa iemaņas.

    Un tas arī ir NA raksturojums.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 01.08.2017. 19.16

    Bet, galu galā, vai tad tur kāda milzīga starpība starp reformākstiem un to “tuvāko ideoloģisko partneri” Urbanoviču’un viņa SC, manuprāt, ja arī ir, tad tikai kosmētiska un sīkumos.

    Galu galā, liberālpolitbiznesmeņu partijas daļa, pie kam “dominējoša”, ir ZRP, kura Urbanovičam klausīja uz svilpienu, tāpēc jau beidza savu darbošanos ar 2% reitingu un bija spiesta sapāroties ar to V, un tad radās tāds kopējs “bērniņš” – Vienotība+zatleristi, kas no vienas partijas aizguva to ārkārtīgi primitīvo populismu, un atkal no otras – to liekulību, bezprincipalitāti, un izkoptas politbiznesa iemaņas.

    Un tas arī ir Vienotības raksturojums.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    zanE. > dzeris49 01.08.2017. 17.55

    …ai, Dzeri, nu, kā Tu tā – aizvainoji īstlatviešu atbalstītājus LAvīzi visu pierakstot Lembergam…ja pasekotu LAvīzē rakstītajam, tad saprastu, ka tas ir viens no NA bastioniem…Saeimas priekšsēdētāja Mūrniece no turienes nākusi un bijušie kolēģi atbalstīs ne brīdi nevilcinoties…pat muļķības sarakstīs, lai glābtu bijušās kolēģes mundiera godu…un Raivis Dzintars tak arī no LAvīzes…

    …no turienes, droši vien, nāk tā ZZS un NA ideoloģiskā tuvība…

    …Dzeri, nedari pāri īstlatviešu karsējzēniem…

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

rinķī apkārt 01.08.2017. 09.52

Varu tikai novēlēt – lai veicas un paldies par līdzšinējo darbu.

+6
-6
Atbildēt

1

    andrejs > rinķī apkārt 01.08.2017. 14.31

    tieši tā, laikam vienīgais patriotiskais preses izdevums Latvijā, kurš palicis.

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

Austras koks 01.08.2017. 10.23

Jā, lai veicas!

Jaunais logo ir tiešām izdevies – vienkāršs (ne prasts), moderns, elegants un gaumīgs, izskatās tiešām ļoti labi. Reti gadās labi dizaina darbi, un šis tāds noteikti ir. Man patīk!!!

+4
-5
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu