Āboltiņa: Situācija "Vienotībā" ir smaga • IR.lv

Āboltiņa: Situācija “Vienotībā” ir smaga

25
NULL
Solvita Āboltiņa. Foto: Zane Bitere, LETA

Partijas kongresam jāapliecina, ka tai ir motivēta komanda ar vīziju

Pašlaik situācija “Vienotībā” ir smaga, bet kongresam jāapliecina, ka partija ir cienīga būt uz Latvijas politiskās skatuves un tai ir motivēta komanda ar vīziju, intervijā laikrakstam “Diena” norāda politiskā spēka Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa.

“Vispirms vajag skatīties pašiem uz sevi – sakārtot savu sētu, pirms šausmināties, kas citiem notiek. “Vienotībai” tam ir pēdējais brīdis. Esmu optimiste, kas viss var izdoties, bet neslēpšu, ka situācija ir smaga,” teica Āboltiņa.

“Jā, šobrīd atrodamies diezgan bēdīgā stadijā, bet vai tāpēc tagad mums būtu jāatgriežas kaut kādā populismā?” teica politiķe. Viņasprāt, “Vienotības” vēlētāji novērtē, ka šis politiskais spēks skatoties uz valsti ilgtermiņā, raksta LETA.

Āboltiņa vēl nenosauca potenciālos partijas līderus, tikai norādīja, ka diskusijas par to notiek un tuvākajā laikā šī informācija tiks atklāta. “Šobrīd vērtējam, kuram gan partijas iekšienē, gan sabiedrībā varētu uzticēties,” skaidroja Āboltiņa.

Kā ziņots, “Vienotība” augustā partijas kongresā pārvēlēs tās vadību. Pašreizējais partijas vadītājs Andris Piebalgs paziņojis, ka uz priekšsēdētāja amatu nekandidēs. Savukārt līdzšinējais “Vienotības” Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Edvards Smiltēns 21.jūlijā atkāpās no politiskā spēka Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieka amata. Līdz ar atkāpšanos no šī amata viņš uz laiku apturēja arī savas kandidatūras virzīšanu partijas priekšsēdētāja amatam “Vienotības” kongresā 19.augustā.

 

Komentāri (25)

ierados 31.07.2017. 08.22

Kurš rada smagu situāciju? Atļauts trīsreiz minēt. Piebalgs teica, ka nespējis piedāvāt vajadzīgās reformas. Visdrīzāk viņam neļāva piedāvāt. Vai V būs Minhauzens, kurš pats sevi aiz bizes izcels no purva kopā ar zirgu? Reāli tā nenotiek.

+9
-3
Atbildēt

0

tonijs 31.07.2017. 12.47

Paldies Vienotībai- savulaik tā ir darījusi daudz laba valstij, taču nu tās laiks ir pagājis un lielākais, uz ko tā var cerēt ir sīkpartijas statuss ar bažām par iekļūšanu Saeimā. Manuprāt, kongresā jāpasludina partijas darbības beigas- paldies visiem, visi brīvi.

+6
-2
Atbildēt

3

    basta > tonijs 31.07.2017. 18.39

    to makšu-pičku

    “Gribat teikt – moris savu darbu padarījis, pazūdiet un ļaujiet paruļīt”

    Jau tagad atbilstoši “mora” sastrādātam fiziski nav iespējams izpildīt tik daudz nāvessodu. Gribi vēl, lai pa visu pasauli tiktu vajāti “mora” tuvinieki līdz piektajam augumam, lai Temīda gūtu satisfakciju?

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    maču-pikču > tonijs 31.07.2017. 14.26

    Gribat teikt – moris savu darbu padarījis, pazūdiet un ļaujiet paruļīt citiem. Ekonomika ar ES struktūrfondu piešprici sāk atkopties, naudas dalītāji sastājušies garās rindās, katrs grib rociņas pasildīt. Mistisks ekonomikas uzrāviens, bet nodokļu reforma paredz nodokļu paaugstināšanu. Politiķi nepaguruši skaidro – naudas nav. Vienotībai jālikvidējas, lai nemaisās pa kājām?

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    tonijs > tonijs 31.07.2017. 14.33

    Jālikvidējas ne tāpēc, lai nemaisās, bet tāpēc ka Vienotība ir zaudējusi savu vēlētāju uzticību un par to vairs nebalsos. Es neticu, ka Vienotību var salabot.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

cabulis 31.07.2017. 09.52

Es tā kā drusku sekoju LV politikai, bet, ja man jānosauc V politiķi Saeimā, kuri nav “atstādinājušies”, “partijā ir – frakcijā nav”, “partijā nav – frakcijā ir” un vēl šādos tādos mistiskos statusos, tad es varu nosaukt tikai Āboltiņu (mūžīgā V seja), Smiltēnu (tāpēc, ka pēdējo nedēļu viņu pieminēja) un Latkovski (tāpēc, ka tāds pats uzvārds, kā tam no NA, kas arī “kaut kur ir – un kaut kur nav), vairāk nenosaukšu.

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu