Pēterbaznīcā notiks klasiskās un sakrālās mūzikas labdarības koncerts • IR.lv

Pēterbaznīcā notiks klasiskās un sakrālās mūzikas labdarības koncerts

20
Lija Dovgaļuka. Publicitātes foto

29. jūlijā plkst. 18 Svētā Pētera baznīcā Vecrīgā notiks klasiskās un sakrālās mūzikas labdarības koncerts, piedaloties mūziķiem no ASV un Ukrainas.

Orķestra instrumentu, solistu un zvaniņu kora izpildījumā vakara gaitā izskanēs J.S.Baha, Dž.Viljamsa, M.Skorika un daudzu citu autoru kompozīcijas. Koncertu rīko “Liya Dovgalyuk Foundation” no ASV, kas atbalsta ģimenes, kurās ir bērni ar invaliditāti, un veicina muzikālo izglītību Ukrainā un ASV.

“Liya Dovgalyuk Foundation” dibinātāji ir mūziķu Dovgaļuku ģimene, kas 1991. gadā no Latvijas izceļoja uz ASV, pirms izbraukšanas sniedzot koncertu “Ave Sol” koncertzālē. Rīgā ģimene viesojās 1994. gadā, koncertējot Doma baznīcā, un šovasar atgriežas Latvijā ar fonda labdarības koncertu Pēterbaznīcā. Fonds dibināts jaunās un talantīgās vijolnieces Lijas Dovgaļukas piemiņai, kuru 13 gadu vecumā pāragri mūžībā aizsauca smaga slimība.

Koncertā uzstāsies arī Rīgā dzimušais vijolnieks un Lijas Dovgaļukas brālis Jevgēnijs. Jevgēnijs Dovgaļuks ir daudzu izpildītāju balvu laureāts, Pjemontas Simfoniskā orķestra un Amerikas Studijas orķestra koncertmeistars, pastāvīgs aizvietotājs Nacionālajā simfoniskajā orķestrī Vašingtonā, kā arī uzstājas kopā ar “Fairfax” simfonisko orķestri, Nacionālo filharmoniju, Aleksandrijas simfonisko orķestri un ir ansambļa “Lija” dibinātājs.

Ieeja koncertā bez maksas.

 

Komentāri (20)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu