«Pieņemu lēmumus, bet ne pārsteidzīgus» • IR.lv

«Pieņemu lēmumus, bet ne pārsteidzīgus»

3
Māris Kučinskis.
Pauls Raudseps

premjerministrs Māris Kučinskis vērtē oligarhu sarunas, un vai pats tajās ir piedalījies? Un kāpēc nodokļu reforma valdībā iet kā pa celmiem?

Latvijā valdības vadītājiem reti kad dzīve ir mierīga, tomēr premjerministra Māra Kučinska (ZZS) pēdējie mēneši bijuši sevišķi trauksmaini. Saspīlējumu un krasu pavērsienu pilnai nodokļu reformas veidošanai un ārstu streikam nācis klāt plašais sabiedrības sašutums par Ir publicētajām oligarhu sarunām. Jautājumu daudz, tāpēc dodamies uz Ministru kabinetu meklēt atbildes.

Kā vērtējat oligarhu sarunas?
Protams, šobrīd pie visām lietām – nodokļu reformas, veselības aprūpes – neteiksim, ka šīs sarunas nenomāc visu darba prieku… Bet, ja mēs paņemtu 90. gadus, dzirdētu vairāk un ne to vien. Ja paņemam stāvokli šobrīd, man vismaz ir sajūta, ka esam latiņu pavilkuši uz augšu.

Ir pilnīgi skaidrs, ka KNAB šobrīd ir visas šīs lietas jāpārskata, iesaistītie cilvēki jāatsauc pie sevis. Protams, es nevienu brīdi neesmu izvairījies no atbildības. Varat nešaubīties – es spēju pieņemt lēmumus. Bet tajā pašā laikā saprotu savu atbildību par to, ka visur [var rasties] haoss. Ar rungām mēs neieviesīsim tiesiskumu. Man šobrīd gribas drusciņ apslāpēt emocijas. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu