ASV Senāts atbalsta Kongresa kontroli pār sankcijām pret Krieviju • IR.lv

ASV Senāts atbalsta Kongresa kontroli pār sankcijām pret Krieviju

22
Foto: senate.gov

Trampam vajadzēs atļauju, lai apturētu sankcijas pret Krieviju

Amerikas Savienoto Valstu Senāts trešdien atbalstījis ierosinājumu, saskaņā ar kuru ASV prezidentam Donaldam Trampam būs nepieciešama Kongresa atļauja, lai apturētu vai atceltu sankcijas pret Krieviju, vēsta aģentūras LETA-AFP. Par šādu nosacījumu nobalsoja 97 senatori, pret balsoja tikai divi Senāta locekļi.

Ierosinājums iekļauts plašākā likuma labojumā, kas vēl jāapstiprina abās Kongresa palātās. Likumprojekts piešķirtu likuma spēku sankcijām, ko ar rīkojuma palīdzību Krievijai noteica bijušais prezidents Baraks Obama, kā arī noteiktu jaunas sankcijas pret korumpētiem Krievijas pilsoņiem, kas iesaistīti cilvēktiesību pārkāpumos un piegādā ieročus Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmam.

Sankcijas plānots noteikt arī tiem, kas Krievijas valdības vārdā rīko kiberuzbrukumus. Ierosinājumā kā cēloņi sankciju noteikšanai minēta Krievijas jaukšanās 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanās, kā arī Krimas okupēšana un iesaistīšanās Austrumukrainas konfliktā.

Jaunās sankcijas pret Krieviju iekļautas likumprojektā, kas nosaka sankcijas Irānai. Par šo likumprojektu Senātā plānoti vēl vairāki balsojumi, pirms tas tiks nodots Pārstāvju palātai.

Komentāri (22)

fretka 15.06.2017. 19.02

“Amerikas Savienoto Valstu Senāts trešdien atbalstījis ierosinājumu, saskaņā ar kuru ASV prezidentam Donaldam Trampam būs nepieciešama Kongresa atļauja, lai apturētu vai atceltu sankcijas pret Krieviju”

————-

Kamēr mūsu curiki baidās no Trampa, Vācijas ārlietu ministrs Sigmārs Gabriels un Austrijas kanclers Kristians Kerns kopīgā paziņojumā nosoda ASV Senāta rīcību un amerikāņu sankcijas, kas traucēšot plecu pie pleca ar Puķinu būvēt Nordstream 2. Tā laikam tāda ES solidaritātes izpausme :)

http://www.spiegel.de/politik/ausland/russland-sanktionen-sigmar-gabriel-und-christian-kern-kritisieren-us-plaene-a-1152321.html

+5
-2
Atbildēt

0

basta 15.06.2017. 23.03

Kongresam vēl vajadzēja pieņemt likumu, kas aizliedz Trampam izvarot, nogalināt un ēst mazus bērnus. Ja nu pēkšņi sadomā.

http://ipvnews.org/bench/articles/ar013/images/001_right.jpg

Nekas, toties mūsu principiālie politiķi parāda īstu mugurkaulu pret Krieviju, atsakot Ventspils ostu trubu glabāšanai un pārvešanai. Tas nekas, ka TECII kurina ar gāzi, rīdziniekiem jārij ogļu un amonija nitrāta putekļus un jādzīvo bailēs, kad pusi Rīgas uzsprāgs gaisā.

+1
-2
Atbildēt

1

    Estipois > basta 16.06.2017. 08.36

    Im on the troll again …

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu