Kongresa demokrāti sūdz tiesā Trampu par konstitūcijas pārkāpšanu • IR.lv

Kongresa demokrāti sūdz tiesā Trampu par konstitūcijas pārkāpšanu

20
ASV prezidents Donalds Tramps. Foto: NICHOLAS KAMM, AFP/LETA

Senāta un Pārstāvju palātas demokrāti apgalvo, ka Tramps pārkāpj tā dēvēto Konstitūcijas atalgojuma klauzulu.

Aptuveni 200 Kongresa locekļi trešdien iesūdzējuši tiesā ASV prezidentu Donaldu Trampu par Konstitūcijas pārkāpšanu, Trampa uzņēmumiem saņemot maksājumus no ārvalstu valdībām, vēsta LETA. 

Senāta un Pārstāvju palātas demokrāti apgalvo, ka Tramps pārkāpj tā dēvēto Konstitūcijas atalgojuma klauzulu, kas nosaka, ka tikai Kongress drīkst apstiprināt ārvalstu dāvanas un maksājumus valdības locekļiem. 

Sūdzība pret Trampu iesniegta ASV apgabala tiesā Kolumbijas apgabalā. Tā ir trešā šāda veida sūdzība. Pirmo neilgi pēc Trampa inaugurācijas iesniedza kāda bezpeļņas organizācija, bet otro pagājušajā nedēļā iesniedza divi demokrātu ģenerālprokurori. Lai gan Tramps ir oficiāli nodevis kontroli pār savu biznesa impēriju saviem pieaugušajiem dēliem Donam un Ērikam, viņš nav pilnībā distancējies no saviem uzņēmumiem. 

70 gadus vecais Tramps ir bagātākais cilvēks, kurš jebkad ievēlēts par ASV prezidentu, un turpina gūt peļņu no savas biznesa impērijas “Trump Organization”, kuras viesnīcu, golfa klubu un luksusa dzīvojamo ēku tīkls darbojas 20 valstīs un kura nav kotēta akciju tirgū un nepublisko statistikas datus par sevi. 

Kopš Trampa kļūšanas par prezidentu “Trump Organization” ieguvusi vairākus vērtīgus patentus, tostarp Ķīnā, un iekasējusi maksu no lobijiem, kas strādā Saūda Arābijai un citām valstīm, nomājot Trampa īpašumus.

Komentāri (20)

basta 14.06.2017. 17.38

Nesaprotu, vai Trampa kungam vajadzēja visus savus īpašumus uzdāvināt Pirmam ASV Pidarasu prezidentam, Barakam Huseinovičam? Vēl man nav skaidrs, kāpēc tas melnādainais mēsls vēl nesēž par kremļa apkalpošanu, par IGIL, koķetēšanu ar Irānas lupatgalvām, 220 miljonu dāvināšanu Hamas, terora aktu veikšanai, biznesa izdzīšanu no valsts un kāpēc viņš vēl nav kļuvis par ASV peniciārās sistēmas “karalieni” ar anāla caurumu krietna apelsīna diametrā.

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu