Ieva Upeniece, radīja balsošanas iniciatīvu • IR.lv

Ieva Upeniece, radīja balsošanas iniciatīvu

9
«Vērojot pēdējā laika vēlēšanas pasaulē un Eiropā, var spilgti redzēt, kas sanāk, kad izvēli nosaka mazākums. Cik liels svars ir populismam, un cik viegli var manipulēt ar cilvēkiem, kuri nelieto kritisko domāšanu,» — tā centienus aktivizēt inertos balsotājus Latvijā pamato Ieva Upeniece.
Ieva Puķe

Ir izveidoti Facebook un Instagram profili un mājaslapa. Mājaslapa – lai cilvēki tur var ieiet un uzlikt savai Facebook bildei nozīmīti «Manai balsij ir spēks», stāsta Ieva Upeniece (32). Līdzīgi sauc iniciatīvu, ko pirms pašvaldību vēlēšanām viņa sākusi kopā ar domubiedriem. Sociālo tīklu profilus šādi marķējuši jau gandrīz 1000 aktīvistu, sekotāju skaits arvien aug. 

Balsij ir spēks izdomāja Ieva un uzņēmēja Anna Andersone, abas regulāri satiekas start-up vidē. Anna patlaban iemēģina spēkus modes industrijā, bet Ieva, divus gadus nostrādājusi datu vizuālizācijas uzņēmumā Infogram, nesen palīdzēja organizēt starptautisko start-up konferenci TechChill. «Darīju darbu, kam latviešu valodā vēl nav atrasts sakarīgs nosaukums, angliski tas ir community manager. «Komūnas organizators» izklausās pēc sektas darboņa,» viņa iesmejas. «Bet tas nozīmē sadarbību ar dažādām organizācijām Baltijas līmenī un arī tālāk.»

Rosīgā start-up sabiedrība iedvesmojot būt aktīvai ne tikai biznesa laukā. «Viss ir iespējams, uzņemoties iniciatīvu, ar daudz mazākiem līdzekļiem, nekā var iedomāties,» Ieva aizrautīgi izsaucas. «Kad klausies, kā čalis ir uzbūvējis elektrisko superauto valstī, kur ik pa laikam rūpnīcā atslēdzas elektrība, vai valstī, kur valdības nav gadiem, tad tev nav attaisnojuma neko nedarīt. Mums ir fantastiska valsts un brīnišķīga situācija! Ir tiesības vēlēt un ietekmēt procesus. Ja lielākā daļa neizmantos šīs tiesības, tad tavā pašvaldībā lietas risinās cilvēki, kas nemaz nepārstāv vairākuma intereses.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu