Nestabilitātes garants • IR.lv

Nestabilitātes garants

3
Pauls Raudseps

Trampa atcelšana no amata nebūtu ne vienkārša, ne bez riska

Donalds Tramps jau tik bieži izsaucis šoku un sašutumu, ka ir viegli notrulināties un censties sevi neapgrūtināt ar Baltā nama trakā saimnieka kārtējo izlēcienu. Par Latvijas drošību atbildīgajiem politiķiem ir sevišķi nozīmīgi iemesli turpināt kopt savu dārzu un nepievērst uzmanību negaisam, kas plosās pie apvāršņa, jo jaunās ASV administrācijas par drošības politiku atbildīgās amatpersonas izrādījušas negaidīti lielu interesi par Baltijas valstīm. 

Marta beigās trīs ārlietu ministriem bija gara, saturīga tikšanās ar ASV nacionālās drošības padomnieku Herbertu Makmāsteru. No visu trīs valstu diplomātiem dzirdama atzinība, pat sajūsma par viņa ieinteresētību mūsu drošības stiprināšanā. Savukārt ASV aizsardzības ministrs Džeimss Matiss pirms divām nedēļām Viļņā tikās ar Baltijas aizsardzības ministriem. Līdz šim nebija pieredzēta tik nopietna jaunās ASV administrācijas pievēršanās Baltijai.

Varētu šķist, ka ir pienācis laiks aizmirst Trampa satraucošos priekšvēlēšanu izteicienus par NATO kā novecojušu organizāciju un viņa labvēlīgo attieksmi pret Putinu. Daži jau tolaik solīja – Trampa komanda vai nu izglītos, vai iegrožos nepieredzējušo prezidentu un turpinās ASV tradicionālo ārpolitiku.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu