Sodāmības dēļ Vilkastei liedz kandidēt pašvaldību vēlēšanās Rīgā • IR.lv

Sodāmības dēļ Vilkastei liedz kandidēt pašvaldību vēlēšanās Rīgā

22
Ināra Vilkaste. Foto: Edijs Pālens, LETA

CVK izskatīs Vilkastes un vēl divu saraksta ”Par neatkarīgu Latviju!” kandidātu svītrošanu

Rīgas pašvaldības vēlēšanu komisija ir svītrojusi krimināli sodīto Ināru Vilkasti no kustības “Par neatkarīgu Latviju!” iesniegtā saraksta pašvaldību vēlēšanām galvaspilsētā, vēsta aģentūra LETA. Kustība šo lēmumus pārsūdzējusi Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK), kas par to lēma 13.maijā.

Kā aģentūru LETA informēja CVK pārstāve Kristīne Bērziņa, CVK sēdē atstāts spēkā Rīgas pašvaldības vēlēšanu komisijas lēmums par krimināli sodītās Vilkastes, kā arī nepilsoņu Pāvela Suhlova un Aidina Askerova svītrošanu no minētā kandidātu saraksta.

Likums noteic, ka pašvaldības domei nevar kandidēt personas, kuras ir sodītas par smagu vai sevišķi smagu noziegumu, ja tād nav reabilitētas, sodāmība nav dzēsta vai noņemta. Pērn stājās spēkā spriedums tā dēvētajā Rīgas domes amatpersonu kukuļošanas lietā, ar kuru Vilkastei tika piespriests 40 000 latu (56 914 eiro) naudas sods.

“Par Neatkarīgu Latviju!” pārstāvis Jānis Kuzins paziņojumā medijiem apgalvo, ka Vilkaste viņai uzlikto naudas sodu ir samaksājusi un sodāmībai bija jādzēšas. Viņš pauž neapmierinātību, ka nepilsoņiem Latvijā nav tiesību piedalīties pašvaldību vēlēšanās, jo, kā apgalvo kustības pārstāvis, vairākās citās Eiropas Savienības valstīs nepilsoņi varot kandidēt.

CV lēmumu par liegumu nepilsoņiem kandidēt vēlēšanās Kuzins sola apstrīdēt tiesā, lai zaudējuma gadījumā varētu vērsties Eiropas Cilvēktiesību tiesā. “Dažāda attieksme pret saviem tautiešiem nav pieļaujama, kad citas ES valstis Latvijas nepilsoņiem piešķir vairāk politisko tiesību nekā Latvija,” norāda kustības ģenerālsekretārs.

“Par neatkarīgu Latviju!” saraksts ir reģistrēts pašvaldību vēlēšanām, tā līderi ir AS “Marika” valdes priekšsēdētājs un radio “Pik 100 FM” īpašnieks Juris Žuravļovs, ekonomikas maģistrs Einārs Graudiņš un fotogrāfs Edvīns Puķe.

Pašvaldību vēlēšanas notiks 3.jūnijā.

Komentāri (22)

rinķī apkārt 13.05.2017. 16.30

….Ja CVK atstās spēkā lēmumu par liegumu nepilsoņiem kandidēt vēlēšanās, Kuzins sola to apstrīdēt tiesā, lai zaudējuma gadījumā arī Latvijas tiesās varētu vērsties Eiropas Cilvēktiesību tiesā +++ Vilkaste jau tikai izkārtne ar kuru piesegt provokāciju. LR tiesas spriedums nepilsoņu deputātu kandidātu sakarā jau iepriekš skaidrs, tāpēc šīs “specoperācijas” mērķis ir ar starptautisku skandālu piespiest LR izdarīt izmaiņas pašvaldību vēlēšanu noteiktajā kārtībā. Troksni apmaksā Kremlis.

Tādam vajadzētu būt arī šīs ziņas saturam, tad nevajadzētu tērēt laiku un rakstīt komentāru :)

+6
0
Atbildēt

0

basta 13.05.2017. 12.59

Tikai čekas pārvaldītā valstī iespējams tāds cirks, ka tādi organismi, kā krievu armijnieks Graudiņš, padumjais milicis Žuravļovs, čekista un kriminālnoziedznieka laulene Vilkaste un fašists un sodomīts Kuzins iet politikā, tā vietā, lai uzturētos Krievijā, kā bēguļojoši noziedznieki un katru sekundi drebētu par savu škuru.

Tikai tad, ja SAB vada Kims Filbijs, iespējams, ka Latvijas armijā var nonākt tāds izdzimtenis, kā Graudiņš.

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu