Mediķi nepamatoti uzrādījuši veselības aprūpes pakalpojumus 89 424 eiro vērtībā • IR.lv

Mediķi nepamatoti uzrādījuši veselības aprūpes pakalpojumus 89 424 eiro vērtībā

21
Foto: Evija Trifanova, LETA

Negodprātīgos mediķus soda ar 7500 eiro; pērn nepamatoto maksājumu bija mazāk

Šogad no janvāra sākuma līdz marta beigām ārstniecības iestādēs, kuras sniedz valsts budžeta apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus, konstatēti nepamatoti uzskaitīti pakalpojumi 89 424 eiro apmērā, vēsta aģentūra LETA. Negodprātīgajiem mediķiem noteikti līgumsodi 7500 eiro apmērā.

Kā liecina Veselības inspekcijas (VI) apkopotie dati, lielākā summa jeb 71 126 eiro atmaksa prasīta par nepamatotu veselības aprūpes pakalpojumu uzskaiti, bet 10 159 eiro – par nepamatoti izrakstītām kompensējamām zālēm un 639 eiro – par maksājumiem, kas no pacientiem iekasēti nepamatoti.

Savukārt pārkāpumi ģimenes ārsta darba prakses organizācijā, kā arī pārkāpumi ģimenes ārstu praksēm piesaistīto otro māsu vai ārsta palīgu, kas atbildīgi par trūcīgo personu veselības aprūpi, darba organizācijā šajos trīs mēnešos nav konstatēti. Pērn par pārkāpumiem šajās pozīcijās tika iekasēti 11 504 eiro.

Nauda par nepamatoti uzskaitītajiem veselības aprūpes pakalpojumiem ārstniecības iestādēm ir jāatmaksā veselības aprūpes budžetā vai pacientiem.

Jau ziņots, ka pērn ārstniecības iestādēs, kuras sniedz valsts budžeta apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus, konstatēti nepamatoti uzskaitīti pakalpojumi un kompensējamo zāļu uzrādīšana 347 461 eiro apmērā, bet negodprātīgajiem mediķiem piemēroti līgumsodi 7955 eiro apmērā, liecina Veselības inspekcijas apkopotie dati.

Nepamatoti uzskaitīto pakalpojumu summa 2015.gadā bija ievērojami mazāka – 233 807 eiro, tomēr būtiski lielāks bija piemēroto līgumsodu apmērs, kas sasniedza 17 877 eiro. Savukārt vēl gadu iepriekš nepamatoti uzrādīti pakalpojumi 315 536 eiro apmēra, bet līgumsodos samaksāti vairāk nekā 43 000 eiro.

Komentāri (21)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu